MASKİ, İstanbul Afet Müdahale Planı toplantılarına katıldı

MASKİ, İstanbul Afet Müdahale Planı toplantılarına katıldı

MASKİ, İstanbul Afet Müdahale Planı toplantılarına katıldı

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, İLBANK İstanbul Bölge Müdürlüğü ve İstanbul İl Afet ve Acil Durum Başkanlığında yapılan Afet Müdahale Planı Toplantılarına katıldı.

MANİSA (İGFA) - İLBANK İstanbul Bölge Müdürlüğünde 14 Büyükşehir Belediyesi’nin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüklerinin katıldığı ‘Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) İstanbul İl Afet Müdahale Planı ve Kahramanmaraş depremleri değerlendirme toplantısı’ gerçekleştirildi.

Toplantıya Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Burak Aslay da katıldı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen iki büyük deprem sonrasında meydana gelen sorunlar ve yapılan müdahalelerin konuşulduğu toplantıda olası İstanbul depreminde alınacak tedbirler ve kurulacak koordinasyon sunum eşliğinde anlatıldı.

Toplantıda, İstanbul’da meydana gelebilecek olası afet durumunda destek verecek olan 14 ilin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüklerinin koordinasyonun şimdiden sağlanması amaçlandı.  Mega kentte yaşanacak bir afette İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) sorumluluğundaki altyapı (içme suyu, kanalizasyon ve arıtma tesisleri) sistemlerindeki hasarların ve arızaların tespitinin yapılması, bakım onarımlarının yapılması ve tesislerin işler halde tutulmasının amaçlandığı ifade edildi.

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, İstanbul İl Afet ve Acil Durum Başkanlığında yapılan ‘Afet Altyapı Grup toplantısına’ da katılım sağladı. Toplantıya katılan 14 ilin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürleri önce İstanbul ilinin altyapısı hakkında bilgilendirildi, ardından destek illerin koordinasyonu ve her ilin vereceği desteğin planlaması yapıldı.  Aslay da MASKİ olarak olası bir afette yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“MANİSA OLARAK YAPABİLECEĞİMİZ DESTEKLERİ ANLATTIK”

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, “Kahramanmaraş Merkez üslü iki büyük depremin ardından ülkece kenetlenerek yaraların sarılması noktasında çalıştık.  Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi olarak Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla ivedi bir şekilde deprem bölgesine ulaştık. Arama kurtarma çalışmalarına iş makinelerimizle destek verirken, depremzedelerimizin içme suyu ihtiyacını karşılamak için tankerlerle su taşıdık. Bölgede kanalizasyon çalışmalarımızı da sürdürerek vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına özveriyle hareket ettik. İdare olarak deprem bölgesinde zarar gören içme suyu ve kanalizasyon hatlarının tekrardan işleyebilmesi için de önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bugün de olası bir afet durumunda mega kentimiz İstanbul’da neler yaşanacağıyla ilgili sorumlu kurum yöneticilerinin katıldığı koordinasyon toplantılarında yapılan sunumları dinledik. Manisa olarak yapabileceğimiz destekleri ve asrın felaketinde yaptığımız çalışmaları anlattık. Rabbim, tüm insanlığa böyle bir felaket yaşatmasın” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Ankara'da Baca Kapakları ve Yağmur Suyu Izgaraları Yol Seviyesine Getiriliyor

Ankara'nın 2050 Vizyonu İçin Çevre Düzeni Planı Kamuoyuna Tanıtıldı

Kayseri'de Millet Bahçesi ve Yeşil Alanlarda Tahribat Tepki Çekti

Kayseri'de 5 Bin Aileye Süt Yardımı: 5 Yılda 22 Milyon TL'lik Sosyal Destek

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Uğur Mumcu, Ankara Kent Konseyi'nde Sanatla Anıldı

Yunusemre Belediyesi, Kadınlara Yönelik Yüzme Kurslarını Kış Döneminde de Sürdürüyor

Ardahan Belediye Başkanı Demir, Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Toroslar Belediyesi Şubat Meclisi'nde Afetler ve Kalıcı Çözümler Gündemde

Eskişehir'de 65 Yaş Üstü Emeklilere Yönelik Destek Kartı Başvuruları Başladı

ESMEK Türk Sanat Müziği Korosu, Opera Sahnesi'nde Coşkulu Konser Verdi

Eskişehir'de 9. Geleneksel Mini Minikler Futsal Şenliği Sona Erdi

Toroslar Belediyesi, Sağanak Yağış Sonrası Sahada

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'dan Berat Kandili Mesajı

Türk Hava Kuvvetleri’nden hayat kurtaran uçuş