MEB: Uzman ve başöğretmen unvanları için süreç 30 Mayıs'ta başlıyor

MEB: Uzman ve başöğretmen unvanları için süreç 30 Mayıs

MEB: Uzman ve başöğretmen unvanları için süreç 30 Mayıs'ta başlıyor

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılı uzman ve başöğretmen unvanları için 30 Mayıs'ta sürecin başlayacağını, öğretmenlik kariyer basamakları yazılı sınavın ise 19 Kasım tarihinde yapılacağını bildirdi.

ANKARA (İGFA) -Millî Eğitim Bakanlığınca 2023 yılı uzman ve başöğretmen unvanı başvurularına ilişkin duyuru yayımlandı.
 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzman ve başöğretmen unvanları için eğitim programına başvuruların 30 Mayıs- 9 Haziran tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.

Öğretmenlik kariyer basamakları yazılı sınavı ile yazılı sınavdan muafiyet başvuruları 25 Eylül- 4 Ekim tarihleri arasında alınacağını belirten Bakan Özer, "Öğretmenlik kariyer basamakları yazılı sınavı ise 19 Kasım 2023 tarihinde yapılacak" dedi.

Bakan Özer, uzman öğretmenlik eğitim programına göre 180 saatlik eğitimin 17 Temmuz- 8 Eylül tarihleri arasında, başöğretmenlik eğitim programına göre 240 saatlik eğitimin ise 17 Temmuz- 18 Eylül tarihleri arasında uzaktan eğitim yöntemiyle Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden gerçekleştirileceğini söyledi.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Bakan Özer, eğitim programına kimlerin başvuruda bulunacağına ilişkin yaptığı paylaşımda, "Öğretmenlik kariyer basamakları için uzman öğretmenlik eğitim programına, yazılı sınava başvuru tarihinin son günü olan 4 Ekim 2023 tarihi itibarıyla en az 10 yıl hizmeti bulunan öğretmenler; başöğretmenlik eğitim programına ise yazılı sınava başvuru tarihinin son günü olan 4 Ekim tarihi itibarıyla uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti bulunan uzman öğretmenler başvuruda bulunabilecek" ifadelerini kullandı.

Yazılı sınavın uzman ve başöğretmen unvanı için ayrı ayrı olmak üzere 19 Kasım Pazar günü 81 ilde yapılacağını ifade eden Bakan Özer, "Yazılı sınavlarda çoktan seçmeli 100 sorudan oluşan bir test uygulanacak. Bu sınavlarda 100 puan üzerinden 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

İstanbul'da çocuklar tatilin tadını sporla çıkardı

Siirt'te Engelli Vatandaşlar İçin Tekerlekli Sandalye Bakım ve Onarım Hizmeti Başladı

Türkiye'de araç arızalarında İstanbul zirvede

İŞKUR 21 ilde camiler için personel alacak

Bozüyük'te Vergi Rekortmenleri ve İhracat Şampiyonları Ödüllendirildi

Bozüyük'te İsmet İnönü Caddesi'nde Kanalizasyon Hattı Yenileniyor

Kayseri Melikgazi'de Ortaköy Sokağı yeni soluk olacak

İzmit'te Akıllı Park Uygulaması ile Güvenlik ve İnternet Erişimi Artırılıyor

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri 2025 Yılında Kapsamlı Sosyal Projelere İmza Attı

Yozgat'ta Yayla Evinde Mahsur Kalan Kişi Kurtarıldı

Esenyurt'ta Aracın Önünü Kesip Camı Kafasıyla Kıran Sürücü Yakalandı

Kocasinan'da Yarıyıl Tatili Eğitim ve Eğlence İç İçe Geçiyor

Kâğıthane'de Geleneksel Balık Ekmek Festivali On Binlerce Kişiyi Ağırladı

Odunpazarı Belediyesi Tiyatrosu, Çocuklar İçin 'İçindeki Renk' Oyununu Sahneliyor

Pendik Belediyesi Temizlik Filosuna 18 Yeni Araç ve Ekipman Kattı