MEB yazar ve şairleri liselilerle buluşturacak

MEB yazar ve şairleri liselilerle buluşturacak

MEB yazar ve şairleri liselilerle buluşturacak

Yazarlık Atölyesi Projesi, sosyal bilimler lisesi öğrencilerini yazar ve şairlerle buluşturuyor. Pilot uygulaması 15 sosyal bilimler lisesinde başlayan proje, gelecek yıl tüm sosyal bilimler liselerinde uygulanacak.

ANKARA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin akademik becerilerinin yanı sıra iletişim, iş birliği hâlinde çalışabilme, liderlik, empati kurabilme gibi becerilerinin de geliştirilmesine yönelik yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talimatıyla başlatılan "Sosyal Bilimler Liseleri Yazarlık Atölyesi" projesi ile öğrencilerde sentez becerilerinin geliştirilmesi, yazılı ifade ve dil becerilerinin desteklenmesi, öğrencilerin keşfederek öğrenmesi amaçlanıyor.

Atölye etkinliklerine tüm Türkiye'de belirlenen 15 sosyal bilimler lisesinin her sınıf düzeyindeki öğrencileri katılacak. Şair, yazar ve akademisyenlerin vereceği derslerin hedefinde öğrencilerin kendini ifade etme ve öz disiplin becerilerinin geliştirilmesi, öğrenciler arasından çıkacak yeni kalemlerin keşfedilmesi yer alıyor.

Haziran ayında tamamlanması planlanan etkinlik sürecinde şair, yazar ve akademisyenler öğrencilerle çevrim içi ortamda bir araya gelecek.

Bu eğitim öğretim döneminde Rize Sosyal Bilimler Lisesinin koordinatörlüğünde 15 okulda gerçekleştirilen "Sosyal Bilimler Liseleri Yazarlık Atölyesi" etkinlikleri, önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren tüm sosyal bilimler liselerine yaygınlaştırılacak.


Haber Kaynak : İGFA

Körfezin iki yakası kulaçlarla birleşti

TEMA gönüllüsü Sezen Aksu, Pakize Suda adını hatıra ormanı ile yaşatacak

İstanbul ve Antalya Havalimanları'ndan 4 tarihi rekor

Batman'da 'Yedi Hilal'den yaz kapanışı

İletişim eğitiminin merkezinde artık yapay zekâ var!

47. İstanbul Maratonu’nda 'eğitimde dur durak yok'

Türkler, Yunanistan'a giderken iki kere düşünüyor! Yunanistan tatili cazibesini yitiriyor

TOSFED Next Talent yarışları sona erdi... Sıradaki yetenek Halil İbrahim Karadavut

Unutkanlığa karşı bulmaca yerine sudoku çözün!

Türkiye, madeni yağda stratejik merkez oluyor

Karpuzda üretici-market farkı yüzde 613,8... Üreticide 1,18, markette 8,42 TL!

İstanbul'da çocuklar 'oyun her yerde' dedi

Hyundai, hidrojen teknolojilerinde kararlı

AK Parti’nin hizmet vizyonu Sakarya’da masaya yatırıldı

Bağımlılıkla mücadelede İstanbul 72 bin hayata dokundu