MEB'in 'Ben Her Yerde Varım'ı 1 milyona ulaştı

MEB

MEB'in 'Ben Her Yerde Varım'ı 1 milyona ulaştı

Milli Eğitim Bakanlığınca beş ay önce başlatılan ve meslek lisesi öğrencileri ile öğretmenleri tarafından sürdürülen "Ben Her Yerde Varım" projesinde bugüne kadar 30 bin 142 öğretmen ile 144 bin 906 öğrenci görev alırken, 918 bin 832 kişi projeden faydalandı.

ANKARA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda uygulanmak üzere, öğrencilerin mesleklerini icra ederken aynı zamanda içinde bulundukları toplumun aktif parçası olma becerisini kazanmaları amacıyla geçtiğimiz mart ayında başlatılan "Ben Her Yerde Varım" projesi kapsamında yoğun çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Meslek lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından sürdürülen proje çerçevesinde bugüne kadar 'Bilinçlendirme', 'Deprem Bölgesinde Farkındalık', 'Sağlık', 'Onarım' Ve 'Sıfır Atık' gibi etkinlik başlıkları altında olmak üzere toplam 7 bin 454 etkinlikte 30 bin 142 öğretmen ve 144 bin 906 öğrenci görev alırken, 918 bin 832 kişi projeden faydalandı.

"Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor", "Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor" projelerini de içine alacak şekilde kapsamı genişletilerek oluşturulan "Ben Her Yerde Varım" projesi ile öğrencilerin toplumda ihtiyaç duyulan konularda çözüm üretme kabiliyetleri ortaya koyarken etik davranışlarla da örnek teşkil etmeleri hedefleniyor.

Proje, il-ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan il yürütme kurulu tarafından düzenlenen etkinliklere katılımı artırmak ve projeden azami yarar sağlamak üzere aylık hedeflerin belirlenmesiyle ilerliyor.

Proje, bir yandan öğrencilerin millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini geliştirirken, aynı zamanda toplumda da mesleki ve teknik eğitimin öneminin daha çok fark edilmesini ve saygınlığının artırılmasını sağlıyor.

2024 yılı sonuna kadar sürecek projenin  her yıl yenilenerek devam etmesi hedefleniyor.


Haber Kaynak : İGFA

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği

Mehmet Efe’nin hayali gerçek oldu: Protezle ilk maçını oynadı

Sinemaseverler için Cuma vizyonu: Vizyonda neler var?

Gülşah Alakuş, BNP Paribas Cardif Türkiye’nin yeni İnsan Kaynakları lideri oldu

İstanbul Bakırköy'de Yaz Spor Okulu’nun üçüncü dönemi başladı

Prof. Dr. Erol Özvar yeniden YÖK Başkanı ve üyesi olarak atandı

Beylikdüzü Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz tercih desteği

Türkiye’de 70 ilde dev uyuşturucu operasyonu! 940 şüpheli yakalandı

Simge’den yeni sürpriz: 'Taksi' yayında!