Meclis, 3 haftalık ara sonrası tartışmalı açıldı

Meclis, 3 haftalık ara sonrası tartışmalı açıldı

Meclis, 3 haftalık ara sonrası tartışmalı açıldı

TBMM Genel Kurulu, 11 ili etkileyen depremler nedeniyle verdiği 3 haftalık aranın ardından Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı. Meclisin açılışında vekiller arasında kısa süreli tartışmalar da yaşandı.

ANKARA (İGFA) - TBMM Genel Kurulu, 11 ili etkileyen depremler nedeniyle verdiği 3 haftalık aranın ardından Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı .

Gündem dışı söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş'ta depreme yakalandığı ilk anları anlatarak, ilk 2-3 günün çok zor olduğunu, canlı kurtarma telaşı içinde olduklarını söyledi.

Özdemir, "Kahramanmaraş'ta 91 bin bağımsız konut, 17 bin iş yeri, toplam 108 bin bina yıkıldı veya yıkılmak üzere. Şu anda 76 bin çadırda 450 bin vatandaşımız var. Bir yandan da konteyner yapılıyor. 20 günlük sürede geldiğimiz noktada şu anda açıkta bir vatandaşımız kalmadı." bilgisini verdi.

Deprem bölgesine hala yardımların geldiğini anlatan Özdemir, HDP sıralarından gelen bazı eleştirilere "Orada her vatandaşımıza çadır ulaştırıldı. Oraya gel de konuş." karşılığını verdi.

TBMM'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Özdemir ile HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

HDP Hatay Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç, ailesinin yaşadığı mahallede sadece 5 evin ayakta olduğunu diğer evlerin tamamının yıkıldığını belirtti. Oruç, "AKP ya da MHP sıralarından kimse çıkıp 'Depremin yaralarını sardık' deme cüretini burada göstermesin. Siz yara sarmadınız. Depremin ilk saatlerinden itibaren ben oradaydım. Bazı bölgelerde 2, bazı bölgelerde 3 gün boyunca devlet yoktu." diye konuştu.

Oruç'un "Bu iktidar derhal istifa etmelidir" sözleri üzerine, AK Parti ve HDP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, İslahiye'de, Nurdağı'nda, Gaziantep'te, köylerde ve ilçelerde çadır ve konteyner ihtiyacının karşılanmadığını, çok eksik olduğunu savundu.

Kaplan, AFAD ekiplerinin ancak depremin ikinci gününde belediyeler ve ekiplerle arama kurtarma çalışmalarına başladığını iddia etti.


Haber Kaynak : İGFA

MST Akademi ilk mezunlarını verdi... Sektöre nitelikli genç güç

İstanbul'da Anadolu lezzeti halk ekmek ile sofralarda

15 Temmuz'da raylı sistemler ücretsiz olacak

Türkiye Belediyeler Birliği'nden başkan operasyonlara tepki

Ferdi Tayfur'un yıllık telif geliri ne kadar? MESAM veri tabanında Tayfur’un 350 eseri kayıtlı!

MESAM'dan Spotify'a işbirliği çağrısı: Çözüm ortağı olarak görmek istiyoruz

Bursalı marketçiler İstanbul'da ticari köprüler kurdu

Sıcak hava dalgası sağlık riski oluşturuyor... Güneş çarpmasına dikkat!

Üsküdar-Sultanbeyli arası 50 dakika olacak... O hatta sona yaklaşılıyor

“Yaşam Üçgeni” filminin çekimleri tamamlandı

Özel'den hodri meydan: 2 Kasım'da seçimi getir!

İstanbul Büyükşehir'in 32. BİO'su Bakırköy’de açıldı

İstanbul Bakırköy’ün ilk bölgesel istihdam ofisi açıldı

MÜSİAD Kayseri'den bölgeyi harekete geçirecek çağrı!

Z kuşağına yönelik siber tehditlere karşı yeni adım