Menderes, Polatkan ve Zorlu’ya mesajlı anma

Menderes, Polatkan ve Zorlu’ya mesajlı anma

Menderes, Polatkan ve Zorlu’ya mesajlı anma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin 62. yılında Topkapı'daki anıt mezarda düzenlenen anma törenine bir mesaj gönderdi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, 16-17 Eylül 1961'de yaşanan idamların milletin hafızasında derin yaralar açtığını belirterek, "Millî iradeyi ve milletin tercihlerini yok sayan 27 Mayıs darbesinin ardından Adnan Menderes ve arkadaşlarının haksız ve hukuksuz bir şekilde idam edilmeleri tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Tek parti faşizmine karşı 'yeter söz milletin" diyerek cesur bir yürüyüş başlatan Menderes ve yol arkadaşları, milletimizin büyük bir teveccühüne mazhar oldular." değerlendirmesinde bulundu.

Menderes ve yol arkadaşlarının 10 yıllık iktidarları döneminde, Türkiye'de hak ve özgürlüklerden sanayileşmeye kadar pek çok alanda büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin "Demirkırat" diyerek sahiplendiği Demokrat Parti hareketinin, ülkede sadece çok partili siyasi hayatın ve demokrasinin değil, aynı zamanda büyük bir kalkınma hamlesinin de sembolü hâline geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkesi ve milleti için gecesini gündüzüne katarak 10 yıl boyunca hizmet eden Menderes'in dürüstlüğü, çalışkanlığı, tevazusu ve beyefendi kişiliğiyle insanların gönlünde taht kurduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her türlü oyunun sahnelendiği 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin sonuçlarını da milletin bu kararlılığının yeni bir nişanesi olarak gördüklerini, milletin, terör örgütleriyle yol yürüyenleri sandığa gömmek suretiyle iradesine ve geleceğine çok güçlü şekilde sahip çıktığını ifade etti.

Hükümet olarak milletin güvenine layık olmak, sandıkta emanet ettikleri iradeye gölge düşürmemek için çalıştıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, "Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum. Bu düşüncelerle şehadetlerinin 62'nci seneyi devriyesinde merhum Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Onların aziz hatıralarına sahip çıkmak ve mezarları önünde Fatiha okumak üzere bir araya gelen siz kardeşlerimi hürmetle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Mustafakemalpaşa Mahallesi'ndeki Çalışmaları Yerinde İnceledi

Eskişehir'de Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı İnşaatı Hızla İlerliyor

Kayseri'de 29 Ekim Katlı Kavşağı hizmete açıldı

Konya ve Şiyan Belediye Başkanları Kardeş Şehir İlişkilerini Görüştü

Cumhuriyetin 102. Yılı Hamamözü'nde Coşkuyla Kutlandı

Şehit Burak Aydoğan Caddesi Tramvay Çalışmaları Sonrası Trafiğe Açıldı

Çanakkale'de Kasım Ayında Kültür Sanat Etkinlikleri Başlıyor

Şanlıurfa'da 3. İyi Pamuk Tarla Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

Patnos'ta Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor

Antalya'da otogarda usulsüz hayvan ve balık taşımacılığına operasyon

Altın Portakal'da Şerif Gören anıldı, sinema sektörü masaya yatırıldı

ÇOMÜ'de Öğrencilere Sıcak Çorba İkramı Başlıyor

Patnos'ta 300 Metrelik Havuz Projesi Hayata Geçiyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Yılmaz, Emniyet Müdürlerini Ziyaret Etti

Kentlerin geleceği masaya yatırılıyor