Meram'a Yeni Acil Sağlık İstasyonu Kazandırılıyor

Meram

Meram Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve hayırsever Mustafa Tuncer iş birliğiyle Gödene Mahallesi'ne 'Meram 6 No'lu Aziz–Ayşe Tuncer Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu' yapılacak. Protokol töreninde konuşan yetkililer, sağlık

Meram ilçesi, Gödene Mahallesi'ne yeni bir Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kazanıyor. 'Meram 6 No'lu Aziz–Ayşe Tuncer Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu' adını taşıyacak tesisin protokolü, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yusuf Yavuz ve hayırsever Mustafa Tuncer tarafından imzalandı.

Başkan Kavuş'tan Sağlık Yatırımları Vurgusu

Protokol töreninde konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ilçenin sağlık başta olmak üzere tüm yatırımlarda önemli bir dönemden geçtiğini belirtti. Kavuş, "Son dönemde ilçemiz, peş peşe çok önemli ve nitelikli sağlık yatırımlarına kavuştu. 2026'nın hemen başında yeni Melikşah Mahallemiz için protokol imzalayacağız ve Muhacir Pazarı'nın karşısındaki yeni sağlık hizmetinin açılışını gerçekleştireceğiz. Meram'da yaşayan her bir hemşehrimizin sağlık hizmetlerine hızlı, güçlü ve etkin şekilde ulaşabilmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bu anlamlı yatırımı ilçemize kazandıran hayırseverimiz Mustafa Tuncer'e gönülden teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Yavuz: "Her Yatırım İnsan Hayatına Yatırımdır"

Konya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yusuf Yavuz, acil sağlık hizmetlerinin zamanla yarışılan, saniyelerin bile hayat kurtardığı hayati bir alan olduğunu vurguladı. Yavuz, "Bu nedenle bu alandaki her yatırım, doğrudan insan hayatına yapılan bir yatırımdır. Bugün imzaladığımız bu protokol ile Meram'ın acil sağlık hizmetleri gücüne önemli bir katkı daha sağlanmış olacak. Sağlık hizmetlerimizin gelişmesinde Meram Belediyemizin ve hayırseverlerimizin büyük katkısı oluyor. 1998 yılında Konya'da sadece 5 ambulansımız vardı, bugün 100'ün üzerinde. Bu süreçte her zaman iş birliği içerisinde olduğumuz Meram Belediyemize, Sayın Belediye Başkanımıza ve bu anlamlı eseri sağlık camiamıza kazandıran hayırseverimiz Mustafa Tuncer'e teşekkür ediyorum." dedi.

Hayırsever Tuncer: "İnsana Dokunan Hizmet Büyük Kazançtır"

Hayırsever Mustafa Tuncer ise böylesine hayati bir hizmete vesile olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Tuncer, "İnsan hayatına dokunan, bir cana umut olan her hizmet benim için büyük bir kazançtır. Bu süreçte her türlü desteği ve kolaylığı sağlayan Meram Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kavuş'a ve Konya İl Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Devletimizle el ele vererek böyle bir eseri Meram'a kazandırmak bizim için büyük bir onur. Yapılacak olan bu acil sağlık hizmetleri istasyonunun, ilçemize uzun yıllar boyunca hizmet etmesini, nice hayatlara vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Meram Gödene Mahallesi'ne kazandırılacak Meram 6 No'lu Aziz–Ayşe Tuncer Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun protokolü imzalandı.


Konya,Meram Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Vasfi Çobanoğlu Okulu'nun İnşaatı Hızla İlerliyor

Düzce'de silah operasyonu: Binlerce silah parçası ele geçirildi

Ceza İnfaz Personeli İçin 9 Maddelik Etik Davranış İlkeleri Belirlendi

Tarsus Belediyesi, Kış Aylarında Sıcak Çorba İkramına Başladı

Dünyanın hafızası Sakarya'ya taşındı

"Van Gogh: Işığında izinde" sergisi 22 Şubat'a kadar İstanbul DDM'de

Göktaş, Bakü'de Dijital Ortamda Çocuk Koruma Konferansı'nda Konuştu

Malatya'da 'Gençlik ve Ailem' Temalı 1. Kısa Film Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kocasinan'ın Küçük Dostlar Ambulansı 10 Bin 280 Hayvanın Hayatını Kurtardı

Çorlu Belediye Başkanı Sarıkurt, Türkgücü Mahallesi'ndeki altyapı çalışmalarını denetledi

Manavgat Belediye Başkan Vekili Mehmet Çiçek'e Yağlı Güreşe Katkılarından Dolayı Plaket Verildi

Karaköprü Belediyesi Doğukent Mahallesi'ne İki Yeni Park Kazandırdı

Çüngüş'te Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Farkındalık Çalışması Yapıldı

DİSKİ, Silvan'da Yeni Yerleşim Alanlarına İçme Suyu Şebekesi Kuruyor

Tarsuslu Öğrenci Amerika Matematik Olimpiyatları'nda Birinci Oldu