MERAM’DA TAZİYE ARAÇLARININ SAYISI 8’E ÇIKIYOR

MERAM’DA TAZİYE ARAÇLARININ SAYISI 8’E ÇIKIYOR

Sosyal belediyecilikte örnek projeleriyle göz dolduran Meram Belediyesi, vatandaşların en zor günlerinde yanlarında olmaya devam ediyor. Meram Belediyesi, vatandaşlarının acılarını paylaşmak ve cenaze sahiplerinin taziyelerini en güzel şekilde kabul edeb

devam ediyor. Belediye, Meramlıların en zor günlerinde yanlarında olmak, acılarını paylaşmak ve cenaze sahiplerinin taziyelerini en güzel şekilde kabul edebilmelerine katkı sunmak amacıyla hizmete alınan taziye araçlarının sayısını 8’e yükseltiyor.

                BAŞKAN KAVUŞ; “ARAÇ SAYIMIZI YEDİ YILDA 4’E KATLADIK”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Arif Bilge Tesisleri’nde belediye imkânlarıyla özenle dizayn edilen yeni araçları inceledi. Başkan Kavuş, taziye araçlarının dayanışma ve paylaşma kültürünün önemli bir göstergesi olduğuna dikkat çekerek, “Göreve başladığımızda iki olan araç sayısını önce dört, ardından altıya çıkarmıştık. Şimdi de vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak için bu sayıyı sekize yükseltiyoruz. Bu hizmetimiz hemşehrilerimizin en acı günlerinde yalnız olmadıklarını hissettiriyor.” dedi. Taziye araçlarının, her yıl yüzlerce taziyede vatandaşların hizmetinde olduğunu ifade eden Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Oturma düzeni, ikram alanı ve tüm teknik donanımıyla vatandaşların acılarını paylaşmayı kolaylaştıran araçlarımız, en çok hayır duası aldığımız hizmetlerimizden biri.”

                BAŞKAN KAVUŞ; “HAYATLARININ HER ANINDA HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Taziye araçlarının özellikle kış aylarında daha da önem kazandığına vurgu yapan Başkan Kavuş açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “Kış soğuğunda, yağışlarda bu araçlarımız daha da önem kazanıyor. Zaten zor bir süreç yaşayan vatandaşlarımızın üstünden önemli bir yükü alıyor. Böylesi önemli bir görev üstlenen araçların sayısını artırmamızın sebebi ihtiyaca tam anlamıyla cevap verebilmek. Meram Belediyesi olarak sadece alt ve üstyapı hizmetleriyle değil, sosyal belediyecilik anlayışımızla da her zaman hemşehrilerimizin yanında olmayı önemsiyoruz. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında onların yanlarında olmayı bir sorumluluk olarak görüyoruz. Taziye araçlarımız da bu anlayışın önemli bir parçası. Acılar paylaştıkça hafifler, biz de bu hizmetle Meramlıların yükünü bir nebze olsun azaltmayı hedefliyoruz.”

BAŞKAN KAVUŞ; “ARAÇLARI TAMAMEN KENDİ ATÖLYELERİMİZDE YENİLİYORUZ”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, taziye araçlarının yalnızca hizmet yönüyle değil, üretim süreciyle de örnek bir model olduğuna dikkat çekti. Bir işi yapmak kadar, nasıl ve ne maliyetle yapıldığının da önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Kavuş, “Devir tasarruf devri. Biz de bu anlayışla taziye araçlarımızı tamamen kendi atölyelerimizde, kendi personelimizle yeniliyoruz.” dedi. Otobüslerin belediye bünyesinde yeniden dizayn edilerek hizmete kazandırıldığını vurgulayan Başkan Kavuş, süreci de şöyle anlattı: “Alınan otobüslerin motor ve teknik bakımları yapıldıktan sonra, kaynakhanede gerekli düzenlemeler gerçekleştiriliyor. Marangozlarımız ahşap kısımlarını, elektrikçilerimiz tesisat işlerini, boyahanemiz boya işlemlerini, döşemehanemiz de koltuk ve kumaş işlerini titizlikle tamamlıyor. Böylece soğuk kış günlerinde vatandaşlarımızın en güzel şekilde faydalanabileceği araçlar ortaya çıkıyor. En düşük maliyetle, tamamen kendi malzemelerimiz ve emeğimizle ortaya koyduğumuz bu çalışma, aynı zamanda belediyemizin genel hizmet anlayışının da bir göstergesi.”


Konya,Meram Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

İscehisar Belediyesi, Enerji Verimliliği Haftası'nı Kutladı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Ülkücü Hareket'in İlk Şehidi Ruhi Kılıçkıran'ı Andı

İscehisar Belediye Başkanı Seyhan Kılınçarslan'dan Yeni Yıl Mesajı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 'Şehir Pusulası' Projesi ile Kentin İhtiyaçlarını Haritalandırıyor

Gümüşhane Belediye Başkanı'nın Yoğun Gündemi: Saha İncelemesi, Meclis Toplantısı ve Açılış Töreni

Gümüşhane Belediye Başkanı, Halk Oyunları Şölenine Katıldı

Gümüşhane Belediyesi'nden Resmi Duyuru

Denizli Büyükşehir Tiyatrosu'na Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri'nden Yönetmen Ödülü

Karabük’te Yerli Malı Bilinci Çocuklara Aşılanıyor

Kadriye Torunoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya, Kar Mücadelesinde Destek Veren Belediye Başkanlarına Teşekkür Etti

Karabük Belediyesi, Vatandaş Buluşmalarına Devam Ediyor

Kepez Belediyesi, 8-55 Yaş Arası Vatandaşlara Ücretsiz İngilizce ve Rusça Kursu İmkanı Sunuyor

Kepez Kent Tiyatrosu, Yeni Yılın İlk Çocuk Oyunu 'Dilek Elması'nı Sahneledi

Keçiören'de Kariyer Ofisi 2025'te 940 Kişiyi İstihdama Kazandırdı