Mersin'in Kurtuluşunun 104. Yılında Binlerce Kişi Yürüdü

Mersin

Toroslar Belediyesinin düzenlediği 3 Ocak Kuvayi Milliye Yürüyüşü, binlerce Mersinlinin katılımıyla coşku içinde gerçekleşti. Yürüyüşte, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılı kutlandı.

Mersin'in Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

Toroslar Belediyesinin, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yılı dolayısıyla düzenlediği 3 Ocak Kuvayi Milliye Yürüyüşü, büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Tarihi Yürüyüşe Geniş Katılım

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ve Toroslar Kaymakamı Mehmet Soğukpınar'ın öncülüğündeki yürüyüşe, binlerce vatandaş katıldı. Kortej, Mersin'in sokaklarında tarihi bir görüntü oluşturdu.

Anıttan Meydana Yolculuk

Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünde toplanan kalabalık, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yürüyüşe başladı. Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na ilerleyen kortej, yol boyunca vatandaşların alkışlarıyla karşılandı.

Başkan Yıldız: "Geleceğe Bırakılan Bir Miras"

Yürüyüşe katılan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, 3 Ocak'ın önemine değindi. Yıldız, "3 Ocak, sadece bir tarih değil; geleceğe bırakılan bir mirastır. Bu toplum hiçbir zaman bağımsızlığından ve özgürlüğünden vazgeçmedi" dedi.

Yıldız, Mersin'in 3 Ocak 1922'de düşman işgalinden kurtulduğunu hatırlatarak, bu zaferin çocuklara anlatılması gereken bir miras olduğunu vurguladı. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazileri minnetle andığını belirtti.

Vatandaşlar Duygularını Paylaştı

Yürüyüşe katılan vatandaşlar ve gaziler, bu tür etkinlikler düzenlediği için Belediye Başkanı Yıldız'a teşekkür etti. "Bu vatan için can veren atalarımızı saygı ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandılar.

Kaymakam Soğukpınar'dan Kutlama

Toroslar Kaymakamı Mehmet Soğukpınar da tüm Mersinlilerin 3 Ocak Kurtuluş Günü'nü kutladı. Soğukpınar, "Kentimizin kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.

Yürüyüş, Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı'ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.


Mersin,Toroslar Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kartal'da Bebek Akademisi Eğitimleri Başladı

Mudanya Belediyesi 2025 Yılı Faaliyet Raporunu Açıkladı

Anadolu illeri kredide büyükşehirleri solladı

Mardin Belediyesi'nin 2025 UKOME Kararları Açıklandı

Türkiye ve Birleşik Krallık, Ticaret Hacmini 40 Milyar Dolara Çıkarmayı Hedefliyor

Havayoluyla Seyahat Eden Yolcu Sayısında Cumhuriyet Tarihi Rekoru

Türkiye ve İngiltere, Ticari İş Birliğini Güçlendiren Anlaşmalara İmza Attı

Türkiye Deniz Ticareti 2025 Yılını Rekor Elleçlemeyle Kapattı

Çılgın Sayısal'da büyük ikramiye 500 milyon TL'yi aştı

ASELSAN GÖKDENİZ’den denizlerde kritik başarı... Atışlı test tamamlandı

Mardin Belediyesi'nin 2025 UKOME Kararları Açıklandı

THY'nin İstanbul Havalimanı'ndaki 100 Milyar Liralık Yatırımlarının Temeli Atıldı

Türkiye-İngiltere STA Genişletme Müzakerelerinin Dördüncü Turu Şubat'ta Gerçekleştirilecek

“Casperlar” suç örgütüne büyük darbe! 26 ilde eş zamanlı operasyon talimatı

Ticaret Bakanı Bolat, İhracat Beklenti Endeksindeki Artışa Dikkat Çekti