Meslek Liseleri üretimlerini yüzde 209 arttırdı

Meslek Liseleri üretimlerini yüzde 209 arttırdı

Meslek Liseleri üretimlerini yüzde 209 arttırdı

Millî Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitimde öğrencilerin uygulama becerilerini geliştiren ve ülke ekonomisine katkı sağlayan döner sermaye kapsamındaki üretim kapasitesini artırmayı sürdürüyor.

ANKARA (İGFA) - Mesleki eğitimde 2022 yılı Ocak ayı döner sermaye gelirleri, 2021 yılının aynı ayına göre yüzde 209 artarak 101 milyon 307 bin liraya yükseldi.

2020 yılında meslek liselerinde üretimden elde edilen gelir, 503 milyon 197 bin 847 lira olarak gerçekleşmişti. Mesleki eğitim kurumları, 2021 yılında bir önceki yıla göre gelirini yüzde 131 artırarak 1 milyar 162 milyon 574 bin 527 liraya ulaştı. 2022'nin ilk ayında da yükseliş devam ediyor. 

Mesleki eğitimin üretim ve istihdamla ilişkisini güçlendirmek için pek çok adım atıldığını belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu çalışmalardan birinin de döner sermaye kapsamında yapılan üretim kapasitesinin artırılması olduğunu hatırlattı. Bakan Özer, üretim gelirlerine ilişkin şu verileri paylaştı:

"Döner sermaye kapsamında yapılan üretimden elde edilen gelir, 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 131 artarak 1 milyar 162 milyon liraya yükselmişti. 2022 yılında hedefimiz, 1,5 milyar liralık üretim ve hizmet sunumu kapasitesine ulaşmak. 2022 yılının ilk ayı sonuçları, bu hedefe de kolay bir şekilde ulaşacağımızı gösteriyor. 2022 yılı Ocak ayı gelirler toplamı, 2021 yılının aynı ayına göre yüzde 209 artarak 101 milyon 307 bin liraya yükseldi"

EN FAZLA GELİR İSTANBUL, ANKARA VE GAZİANTEP'TEN

2022 yılının ilk ayında üretimden en fazla gelir sağlayan ilk üç ilin sırasıyla İstanbul, Ankara ve Gaziantep olduğunu belirten Bakan Özer, 2022 yılı Ocak ayında mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının yaptıkları üretimlerden İstanbul'un 11,6 milyon lira, Ankara'nın 8,5 milyon lira ve Gaziantep'in 5,1 milyon liralık gelir elde ettiğini kaydetti.


Haber Kaynak : İGFA

Emlak Katılım Tasarruf Finansman ile faizsiz ev, araç ve iş yeri sahipliği başlıyor!

Okul çağındaki çocuklarda çürük riskine dikkat! Paketli gıdalar çocuk dişlerini vuruyor!

Bu arabalar hem yüzüyor, hem etrafında dönüyor, hem de zıplıyor!

Okul dönüşte kredi başvuruları yüzde 72 arttı

MEB ve YÖK açıkladı: Doğa Koleji ve Bilgi Üniversitesi'nde eğitim kesintisiz sürecek

AK Partili Ayaydın, Midyatlılarla buluştu

Gastronomi liseleri yetenek keşfinde

Minyatür sanatının zarif yansımaları Sakarya’da

İstanbul Bakırköy Belediyesi’nden yeni annelere destek

UNESCO listesindeki Agave Bitkisi Beylikdüzü’nde çiçek açtı

Anne Minguzzi'den Kocaeli Büyükşehir'e teşekkür

'Hibrit meslekler' geliyor

Aşkını ilan etti!

37. Promosyon Show Fuarı İstanbul’da açıldı

Ahmet Minguzzi'nin adı Kocaeli'de yaşatılacak