Mesleki eğitimde simülasyonlar başarı getiriyor

Mesleki eğitimde simülasyonlar başarı getiriyor

Mesleki eğitimde simülasyonlar başarı getiriyor

SANLAB tarafından düzenlenen “Mesleki Eğitim için Öğrenme Teknolojileri” başlıklı panelde yeni nesil öğrenme teknolojilerinin öğrenciye, sanayiciye ve bölgeye katkıları masaya yatırıldı.

İSTANBUL (İGFA) - “Mesleki Eğitim için Öğrenme Teknolojileri” sektöre katkı sağlıyor.

51 ilde 200’den fazla noktada eğitimde dijital dönüşümü başlatan SANLAB, GESS Türkiye Konferansı kapsamında “Mesleki Eğitim için Öğrenme Teknolojileri” başlıklı bir panel düzenledi. 

Çukurova Üniversitesi Adana OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, Antalya OSB Eğitim ve Kalite Müdürü Sehel Serin Türk, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın konuşmacı olarak yer aldığı oturumda yeni nesil öğrenme teknolojilerinin öğrenciye, sanayiciye ve bölgeye etkisi değerlendirildi. Simülasyonlar ile pratik yapılmasının gerçek kaynak kullanımında da fark yarattığına dikkat çekildi.

Çukurova Üniversitesi Adana OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan yeni nesil öğrenme teknolojilerinin öğrenciye, sanayiciye ve bölgeye katkılarına değindi.

YÖK desteğiyle kurumlarına kazandırdıkları öğrenme teknolojilerinin mesleki eğitim için faydalı olduğunun altını çizen Nigar Yarpuz Bozdoğan, “Sanayi içinde bir eğitim kurumu olduğumuzdan öğrencilerin teorik eğitim haricinde uygulamalı eğitim de görmesi gerekiyor. Araştırmamız sonucunda Türkiye’de bu noktada bize takviye yapabilecek yerli çözümlerle karşılaştık. Kaynak ve CNC simülatörlerinin vasıtasıyla öğrenciler simülasyon üzerinde pratik yaptı. Öğrenciler simülasyonlar ile yapılan pratiğin ardından gerçek makine kullanımında da büyük bir başarı gösterdiler. Kısa sürede birçok kaynakçı ve CNC operatörü yetiştirdik ve bu kişiler sanayide istihdam edildi” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Yeni Mahalle'de 5 Kilometrelik İçme Suyu Hattı Yenileniyor

Diyarbakır'da Kadınlar Tıbbi ve Aromatik Bitki Atölyelerinde Sirke Üretiyor

Usta Çırak Ekseninde Yazarlık Söyleşisi Ofis Sanat Merkezi'nde Düzenlenecek

A Milliler Dünya Kupası bileti için İspanya deplasmanında

Dünyanın ilk ve tek engelli ralli pilotu Kübra 'hız' kesmedi!

Karla Mücadele İçin 18 Bin Personel Görev Başında

Çınar Çocuk Evleri Öğrencileri Atatürk'ü Müzede Andı

Yeşilyurt Belediyesi Öğrencilere Ücretsiz Eğitim Desteği Sağlıyor

PFDK’dan bahis bombası! 2. Lig’de 282 futbolcuya ceza yağdı

Kocasinan'da 7 Sinan Kütüphanesi ile Eğitime Destek

İstanbul Beylikdüzü'nün sanat rotası Karaköy oldu

Ünal Karaman ve Hasan Kılca Karatay Spor Okulları'nı Ziyaret Etti

4. Doğan Avcıoğlu Ödülleri Sahiplerini Buldu

İzmit Belediyesi Dost Pati Yaşam Alanı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

TBMM Alt Komisyonu'ndan Düzce T Tipi Cezaevi'ne inceleme