Mesut Şehitoğlu: Bursa'nın yükü Nilüfer'in omuzlarında

Mesut Şehitoğlu: Bursa

Mesut Şehitoğlu: Bursa'nın yükü Nilüfer'in omuzlarında

Nilüfer Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mesut Şehitoğlu, Bursa hakkında değerlendirmelerde bulunduğu açıklamasında; Nilüfer’in eğitim, sağlık ve iş alanında Bursa’nın merkezi olduğu aktardı.

BURSA (İGFA) - Nilüfer Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mesut Şehitoğlu, Bursa’nın en büyük 3. ilçesi Nilüfer’in nüfusunun 2022 verilerine göre bir önceki döneme kıyasla yüzde 34,1 oranında artarak, 536 bin 365 olduğunu ifade ederek, “Nilüfer’i her gün nüfusa ilave olarak 1 milyon kişi ziyaret ediyor. Günde 1,5 milyondan fazla insana hizmet eden Nilüfer’in bütçeden daha fazla pay alması gerekir” dedi.

“NİLÜFER’İN BAŞARISI TESADÜF DEĞİL”

Devlet bütçesinden ilçede yaşayan nüfusa göre pay alan Nilüfer Belediyesi’nin buna karşılık her gün nüfusunun 3 katı insana hizmet verdiğini hatırlatan Şehitoğlu şunları söyledi:
“Nilüfer, Başkanımız Turgay Erdem öncülüğünde Bursa’da önemli birçok yatırıma imza atıyor. Nilüfer Belediyesi; sosyal hizmetler, tarım ve üretim alanındaki yenilikler, eğitim, bilim ve teknoloji, çevre, doğal yaşam ve spor alanları başta olmak üzere birçok hizmeti yerine getiriyor. Tüm bu hizmetler Nilüfer’i cazibe merkezi haline getirirken; ilçemizin eğitim, sağlık ve iş alanında aldığı yatırımlar bu nedenle tesadüf olmuyor. Yerel yönetimimizin gayretleri ve çalışmalarıyla Bursa’da ekonomik refah düzeyi en yüksek olan ilçemiz Nilüfer, her alanda Bursa’nın cazibe merkezi haline gelmeyi sürdürecek.”

“NİLÜFER’İ ÇIKARIN, BURSA ANADOLU’DAN FARKSIZ BİR ŞEHRE DÖNÜŞÜR”

Nilüfer’in önemine vurgu yapan Şehitoğlu, “Nilüfer Belediye’mizin gayretleri ile vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik anlamda refah düzeyini artıracak projeleri hayata geçirmeye devam ederken ilçemiz; eğitim, sağlık ve iş alanında aldığı yatırımlarla Bursa’nın her anlamda merkezi konumdadır. Bu anlamda Bursa’nın 17 ilçesi arasından Nilüfer’i çıkarttığımızda; Bursa güzel Anadolu’muzun her hangi bir kentinden farksız bir şehre dönüşür. Nilüfer’in Bursa için önemi iyi anlaşılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

NİLÜFER HER GÜN 1,5 MİLYON KİŞİYİ AĞIRLIYOR

“Sağlık hizmetleri, eğitim kurumları, sanayi kuruluşları, eğlence ve sosyal donatı alanları göz önünde bulundurulduğunda; yüzde 34,1 ile Bursa’nın en çok nüfus artışı yaşanan ilçesi olan Nilüfer, 550 bine yakın nüfusuna ilave olarak her gün 1 milyon daha fazla kişiyi ağırlamaktadır. Her gün 1 buçuk milyon kişiye hizmet vermektedir. Bu anlamda alt yapı ve üst yapı sorunlarının yaşanmaması, sağlık hizmetlerini aksamaması, ulaşım, hava kirliliği ve benzeri olumsuz senaryolarının oluşmaması için Nilüfer Belediyesi merkezi bütçeden ve Ankara’dan, gereken yatırımları mutlaka almalıdır.”

“NİLÜFER’E BU KADAR YÜKLENMEYİN”

Bursa’nın en gözde İlçesi olan Nilüfer’in yükünün her geçen gün arttığına dikkat çeken Şehitoğlu, “Bugün Nilüfer’in yeni yatırımlar alması güzel ama yapılan yanlışlar ilçenin yükünü artırıyor. Şehir Hastanesi’ni Nilüfer’de açmak yanlış bir tercihti. İlçenin trafik yoğunluğunu artarken, Şehir Hastanesi’ne ulaşım sağlamak için de bütçeden büyük miktar kaynak harcandı. Nilüfer’de birçok özel hastane var. Buralara her gün birçok insan gelip gidiyor. Bunun yanına Şehir Hastanesi’ni de göz önüne aldığımızda Nilüfer her gün büyük bir insan kalabalığına hizmet ediyor. Nilüfer’e bu kadar yüklenmemek gerek. Şehir Hastanesi farklı bir alanda yapılabilirdi. Böylece bulunduğu alana da değer katar hem de ulaşım için bu kadar kaynak harcamak zorunda kalınmazdı.” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

İstanbul Bakırköy’de engelsiz yaşam için yeni adım

İstanbul’da zehir tacirlerine darbe: 6 ilçede 11 tutuklama

Malatya Büyükşehir’den Uzunhasan’a güvenli ve modern yol

Maltepe'nin yeni binalarına estetik dokunuş

Yeşilay TEKNOFEST'te gençlerle buluşacak

Kaleseramik Vakfı Üstün Başarı Bursu başvuruları için son gün 10 Ekim

Konut satışlarında sürpriz veri yok! Satışlarda İstanbul yine birinci

Sadri Alışık Ödülleri’nde “Büyük Plan”a bir ödül daha

Eylem Erdem Uğurlu'ya 'Umut Olan Sanatçı' ödülü

1084 hâkim ve savcının görev yeri değişti!

74 ilde zehir tacirlerine darbe! 1.811 gözaltı

Düzce'de 800 bin liralık kokain ele geçirildi

Gebze’de babaya tokat atan şüpheli İstanbul’da yakalandı!

İstanbul Maltepe sonbaharı piknikle karşıladı

60 STK temsilcisi toplumsal cinsiyet eşitliği için eğitim aldı