Mesut Şehitoğlu: Bursa'nın yükü Nilüfer'in omuzlarında

Mesut Şehitoğlu: Bursa

Mesut Şehitoğlu: Bursa'nın yükü Nilüfer'in omuzlarında

Nilüfer Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mesut Şehitoğlu, Bursa hakkında değerlendirmelerde bulunduğu açıklamasında; Nilüfer’in eğitim, sağlık ve iş alanında Bursa’nın merkezi olduğu aktardı.

BURSA (İGFA) - Nilüfer Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mesut Şehitoğlu, Bursa’nın en büyük 3. ilçesi Nilüfer’in nüfusunun 2022 verilerine göre bir önceki döneme kıyasla yüzde 34,1 oranında artarak, 536 bin 365 olduğunu ifade ederek, “Nilüfer’i her gün nüfusa ilave olarak 1 milyon kişi ziyaret ediyor. Günde 1,5 milyondan fazla insana hizmet eden Nilüfer’in bütçeden daha fazla pay alması gerekir” dedi.

“NİLÜFER’İN BAŞARISI TESADÜF DEĞİL”

Devlet bütçesinden ilçede yaşayan nüfusa göre pay alan Nilüfer Belediyesi’nin buna karşılık her gün nüfusunun 3 katı insana hizmet verdiğini hatırlatan Şehitoğlu şunları söyledi:
“Nilüfer, Başkanımız Turgay Erdem öncülüğünde Bursa’da önemli birçok yatırıma imza atıyor. Nilüfer Belediyesi; sosyal hizmetler, tarım ve üretim alanındaki yenilikler, eğitim, bilim ve teknoloji, çevre, doğal yaşam ve spor alanları başta olmak üzere birçok hizmeti yerine getiriyor. Tüm bu hizmetler Nilüfer’i cazibe merkezi haline getirirken; ilçemizin eğitim, sağlık ve iş alanında aldığı yatırımlar bu nedenle tesadüf olmuyor. Yerel yönetimimizin gayretleri ve çalışmalarıyla Bursa’da ekonomik refah düzeyi en yüksek olan ilçemiz Nilüfer, her alanda Bursa’nın cazibe merkezi haline gelmeyi sürdürecek.”

“NİLÜFER’İ ÇIKARIN, BURSA ANADOLU’DAN FARKSIZ BİR ŞEHRE DÖNÜŞÜR”

Nilüfer’in önemine vurgu yapan Şehitoğlu, “Nilüfer Belediye’mizin gayretleri ile vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik anlamda refah düzeyini artıracak projeleri hayata geçirmeye devam ederken ilçemiz; eğitim, sağlık ve iş alanında aldığı yatırımlarla Bursa’nın her anlamda merkezi konumdadır. Bu anlamda Bursa’nın 17 ilçesi arasından Nilüfer’i çıkarttığımızda; Bursa güzel Anadolu’muzun her hangi bir kentinden farksız bir şehre dönüşür. Nilüfer’in Bursa için önemi iyi anlaşılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

NİLÜFER HER GÜN 1,5 MİLYON KİŞİYİ AĞIRLIYOR

“Sağlık hizmetleri, eğitim kurumları, sanayi kuruluşları, eğlence ve sosyal donatı alanları göz önünde bulundurulduğunda; yüzde 34,1 ile Bursa’nın en çok nüfus artışı yaşanan ilçesi olan Nilüfer, 550 bine yakın nüfusuna ilave olarak her gün 1 milyon daha fazla kişiyi ağırlamaktadır. Her gün 1 buçuk milyon kişiye hizmet vermektedir. Bu anlamda alt yapı ve üst yapı sorunlarının yaşanmaması, sağlık hizmetlerini aksamaması, ulaşım, hava kirliliği ve benzeri olumsuz senaryolarının oluşmaması için Nilüfer Belediyesi merkezi bütçeden ve Ankara’dan, gereken yatırımları mutlaka almalıdır.”

“NİLÜFER’E BU KADAR YÜKLENMEYİN”

Bursa’nın en gözde İlçesi olan Nilüfer’in yükünün her geçen gün arttığına dikkat çeken Şehitoğlu, “Bugün Nilüfer’in yeni yatırımlar alması güzel ama yapılan yanlışlar ilçenin yükünü artırıyor. Şehir Hastanesi’ni Nilüfer’de açmak yanlış bir tercihti. İlçenin trafik yoğunluğunu artarken, Şehir Hastanesi’ne ulaşım sağlamak için de bütçeden büyük miktar kaynak harcandı. Nilüfer’de birçok özel hastane var. Buralara her gün birçok insan gelip gidiyor. Bunun yanına Şehir Hastanesi’ni de göz önüne aldığımızda Nilüfer her gün büyük bir insan kalabalığına hizmet ediyor. Nilüfer’e bu kadar yüklenmemek gerek. Şehir Hastanesi farklı bir alanda yapılabilirdi. Böylece bulunduğu alana da değer katar hem de ulaşım için bu kadar kaynak harcamak zorunda kalınmazdı.” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Bilecik ve Alaşehir Adalet Binaları İçin İhale Tarihi Belli Oldu

Adalet Bakanı Tunç, Bartın'da Ev Sahibi Türkiye Kura Töreni'nde Konuştu

Bakan Tunç: Çocuk Suçlarında Yasal Düzenleme İçin Komisyon Çalışmaları Bekleniyor

Tarsus'ta Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nın Lansmanı Yapıldı

Şırnak'ta Düzenlenen Operasyonda 142 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi

Tarsus'ta Zabıta Ekipleri, Sel Uyarısı Sırasında Mağdur Vatandaşa Yardım Etti

JAK Timleri, Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde Turistlerin Güvenliği İçin Nöbette

Fırtına ve kar yağışı uyarısı!

Hatay'da Otoyolda Yarış Yapan Dört Sürücü Yakalandı

KAYÇEV Geri Dönüşüm Tesisi ile Doğa Korunuyor, Ekonomi Güçleniyor

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Sibel Can 'altın yılı'yla göz kamaştırdı!

7 bin 875 dağıtım çalışanı Migros'un kadrosunda

Megastar’ın sahnesinden Süperstar geçti

Yeşilyurt'ta Diyarbakırlılar Taziye Evi Hizmete Açıldı