Migros, iş yeri güvenliğini tehdit eden 141 çalışanın akdini feshetti

Migros, iş yeri güvenliğini tehdit eden 141 çalışanın akdini feshetti

Migros, iş yeri güvenliğini tehdit eden 141 çalışanın akdini feshetti

Migros yasa dışı eylemlerine devam eden çalışanlarla yollarını ayırırken, gıda tedarik zincirinin sürekliliği ve çalışan güvenliğini öncelik olarak belirledi.

İSTANBUL (İGFA) - Gıda sektöründe faaliyet gösteren Migros, toplumun kesintisiz ve güvenli gıda arzını sağlamak amacıyla Türkiye genelinde taşeron firmalarca yürütülen 43 dağıtım merkezinde görev yapan 7 bin 875 çalışanı kadrosuna dahil etmişti. Bu kapsamda çalışanlara mevcut haklarını koruma ve Migros Grubu’nda yaklaşık 45 bin kişinin faydalandığı Toplu İş Sözleşmesi kapsamındaki sendikal haklardan yararlanma imkânı sunulmuştu.

Şirketten yapılan açıklamada, çoğu çalışanın bu hakları memnuniyetle kabul ettiği belirtilirken, bir grup çalışanın yasa dışı eylemlerine devam ettiği ve iş yerinde taciz ile fiziki müdahalelerle iş güvenliğini tehdit ettiği ifade edildi.

Migros, açıklamasında çalışma arkadaşlarının güvenliği ve iş huzurunu korumanın öncelikli görevleri olduğunu vurgulayarak, sözlü ve yazılı bilgilendirmelere rağmen eylemlerini sürdüren 141 kişinin iş akdinin feshedildiğini duyurdu. Söz konusu kararın hem gıda tedarik zincirinin sürekliliğini sağlamak hem de çalışanların refah ve güvenliğini garanti altına almak amacıyla yapıldığı bildirildi.


Haber Kaynak : İGFA

Haliliye'de Sınavlara Hazırlanan Gençlere Ücretsiz Eğitim Desteği

Haliliye Belediyespor, Yıldız Kızlar Voleybol İl Şampiyonluğunu Kazandı

Zişan Kızılcıklı Anısına Kırkyama Sergisi Açıldı

Ünye Belediyesi, Tehlike Arz Eden Metruk Binaların Yıkımını Sürdürüyor

Nilüfer'de Çocuklar Felsefe Atölyesinde Sorumluluğu Tartıştı

Ünye'nin İpekyolu Mahallesi'nde Ulaşım Altyapı Çalışmaları Sürüyor

Nilüfer Belediyesi Personeline Afet Farkındalığı Eğitimi Verildi

Eski TEDAŞ Binası ve Çevresindeki Yıkım Tamamlandı, Alan Dönüşüme Hazır

Odunpazarı'nda Gıda Güvenliği ve Fiyat Denetimi

Mersin'de Karla Mücadele Ekipleri Yoğun Mesai Yapıyor

Migros, iş yeri güvenliğini tehdit eden 141 çalışanın akdini feshetti

Van'da Sakatatçılar Çarşısı'na Hijyen Denetimi

Pendik Masal Parkı'nda Yarıyıl Tatili Etkinlikleri Yoğun İlgi Görüyor

Yeşilyurt'ta Yaşam ve Spor Merkezi Kayıtları Başladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, İkizce TOKİ Şantiyesinde İncelemelerde Bulundu