Milli Eğitim 'özel eğitim' anaokullarını yaygınlaştırıyor

Milli Eğitim

Milli Eğitim 'özel eğitim' anaokullarını yaygınlaştırıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde 28 ilde bulunan özel eğitim anaokulunu 81 ile yaygınlaştırarak sayıyı 52'den 135'e çıkardı. Bakanlık, bu yıl sonunda özel eğitim anaokulu sayısını 300'e çıkarmayı hedefliyor.

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlığı, özel eğitim öğrencileri için de anaokullarını yaygınlaştırmaya başladı.

Türkiye genelinde yaptığı yeni çalışma ile özel eğitim anaokullarını tüm illerde kurma kararı alan MEB, çalışmalarını tamamlayarak 81 ilde özel eğitim anaokulunda hizmet vermeye başladı.

Bu kapsamda 2021 sonu itibarıyla 81 ilde özel eğitim anaokulu sayısını 112'ye çıkaran Bakanlık, bu yılın ilk iki ayında 23 özel eğitim anaokulu açarak özel eğitim anaokulu sayısını 135'e yükseltti. 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel eğitimde sunulan hizmetin kalitesi kadar erişilebilirliğe de önem verdiklerini belirtti. Özel eğitim anaokullarına erişimi artırmak için bu yıl, 165 özel eğitim anaokulu daha açmaya hazırlandıklarını kaydeden Bakan Özer, "Özellikle büyükşehirlerimize ağırlık vererek buralardaki özel eğitim anaokulu sayısını artırmaya çalışıyoruz. Bu yıl 188 yeni özel eğitim anaokulunu hizmete almayı hedefliyoruz. Bu hedef kapsamında, yılın ilk iki ayında 23 yeni özel eğitim anaokulunu hizmete açtık. 165 yeni özel eğitim anaokuluyla ilgili tüm planlamalarımızı da tamamladık. Bu anaokullarının yapımıyla, özel eğitim anaokulu sayısında önemli bir artış gerçekleştirerek özel eğitim anaokulu sayısını 300'e yükseltmiş olacağız" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

İstanbul Beylikdüzü’nde engelleri kaldıran dostluk projesi

TOFAŞ, potada çeyrek finalde galibiyet bekliyor

Türkiye’nin ilk yüzer üretim platformu 'Osman Gazi' 2026’da Karadeniz'de

Armağan Çağlayan’dan ustalık eseri: “Seyfi Bey” kapalı gişe!

Manisa Büyükşehir'in “Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri” başladı

Erdoğan imzaladı! 2 ilin valisi değişti, 128 vali yardımcısı, 224 kaymakam atandı

KTO'dan İSO İlk 500’deki Kayserili firmalara tebrik

Gazeteci Birgül Taşdemir yaşamını yitirdi

Türkiye’de kuvvetli yağış ve fırtına alarmı!

Kayseri Şeker, İSO 500 Listesi'nde Kayseri'nin zirvesinde!

Türkiye'de ilk... Üretim tesisinden 7/24 canlı yayına başladı

Megastar Tarkan Avrupa turnesinde büyülüyor

Başarıya giden yol yastıktan geçiyor... Sınav günü uyku planı nasıl olmalı?

Özgür Özel: Hesabı darbecilerden soracağız!

Kocaeli’nin sanayi gücü: 79 firma ilk 500’de!