Milli Eğitim'den okulların ihtiyaçları için 8,7 milyar liralık bütçe

Milli Eğitim

Milli Eğitim'den okulların ihtiyaçları için 8,7 milyar liralık bütçe

Milli Eğitim Bakanlığı; okulların elektrik, yakıt ve su ihtiyacından temizlik malzemelerine, onarım, donatım ve kırtasiye ihtiyaçlarından laboratuvar ihtiyaçlarına kadar çok geniş bir alandaki ihtiyaçlar için 2021 yılında 8,7 milyar lira bütçe kullandı.

ANKARA (İGFA) - Okulları güçlendirmek için bütçeden okullara daha fazla kaynak ayırmayı ve özellikle ihtiyaca göre bütçe tahsis işlemlerini 2021 yılında uygulamaya koyan Milli Eğitim Bakanlığı, ihtiyaçlar için 2021 yılında 8,7 milyar lira bütçe kullandı.

Bu kapsamda 2021 yılında okullarda kırtasiye, yayın, baskı ve büro malzemeleri alımı için 720 milyon 458 bin liralık bütçe kullanıldı. Su tüketimi ve temizlik malzemeleri alımı için 845 milyon 464 bin lira kulanılırken, diğer taraftan yakacak, akaryakıt, elektrik ve haberleşme giderleri için 1 milyar 652 milyon liralık bütçe kullanıldı. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlık olarak okullarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için azami gayret gösterdiklerini söyledi.

Okulların elektrik, su ve yakıt gibi temel ihtiyaçlarının tamamını zamanında ödediğimiz gibi okullarımızın diğer ihtiyaçlarını da maksimum seviyede karşıladıklarını kaydeden Bakan Özer, "Özellikle 2021 yılından itibaren okullarımızın ihtiyaç durumuna göre eğitim ortamlarını zenginleştirmeye, ihtiyacı fazla olan okula daha fazla bütçe göndermeye özen gösteriyoruz. Bu yaklaşımımızı 2022 yılında da sürdürmeye kararlıyız. Amacımız, bir taraftan okullarımızın herhangi bir dış kaynağa ihtiyaç duymadan ayakları üzerinde durmasını sağlamak diğer taraftan okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak için ihtiyaç durumuna göre etkin ve verimli bir şekilde kaynak kullanımını sağlamak. Böylece her bir okulumuzun öğrenci, öğretmen ve yöneticileri için daha sağlıklı bir okul iklimine kavuşmasını destekleyeceğiz ve mevcut okul iklimini sürekli iyileştirmeleri için desteklerimiz giderek artacak" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Gevher Nesibe Şifahanesi'nde Tıp Tarihi Paneli Düzenlendi

Kemer'de Restoranlarda Zabıta Denetimi

Türkiye, Afrika'da en geniş uçuş ağına sahip kıta dışı ülke

Bursa'da Nilüfer’in 421’inci parkı 'Melisa Parkı' açıldı

İstanbul Beylikdüzü’nde Kültürlerarası Köprü: Erasmus Days

Güler Sabancı: Filantropinin para birimi güvendir

İstanbul'da 'Genç Üniversiteli' deseği uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her yatırımcıya kapımız açık

İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali başladı

Türkiye kruvaziyer limancılığında yeni nefes

Türkiye ile Libya arasında iki önemli imza

CHP Grup Başkanvekili Günaydın Bursa'dan seslendi: Artık değişim zamanı!

5G İhalesi Yarın Gerçekleştirilecek

Kocasinan'da 3,5 kilometrelik yeni bulvar asfalt çalışmaları tamamlandı

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer Muhtarlarla Buluştu