Milli Teknoloji hamlesine Bursa Yıldırım desteği

Milli Teknoloji hamlesine Bursa Yıldırım desteği

Milli Teknoloji hamlesine Bursa Yıldırım desteği

Yıldırım Belediyesi, ‘Hizmette öncelik gençlerindir’ diyerek, gençlere ve öğrencilere verdiği destekle fark oluşturuyor. İlçenin bilim yuvası olan ve geleceğin bilim insanlarını yetiştiren Bursa Teknik Üniversitesi’yle (BTÜ) çeşitli alanlarda iş birliği yapan Yıldırım Belediyesi, özellikle üniversite çatısı altında yürütülen milli teknoloji çalışmalarına güçlü destek veriyor.

BURSA (İGFA)- Bursa Teknik Üniversitesi’nde 2021 yılı TEKNOFEST yarışmalarında başarılı olan öğrenci, akademisyen ve sponsorlar ödüllendirildi. Bu kapsamda 2021 yılı TEKNOFEST yarışmalarına katılan takımlara destek veren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, gençlere verdikleri destekten ötürü Bursa Teknik Üniversitesi tarafından ödüle layık görüldü. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini başarıya taşıyacak olan gençlerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı. 

GENÇLERE ‘YILDIRIM’ DESTEK

Bursa Teknik Üniversitesi rektörüyle sık sık bir araya gelerek, gençler için neler yapılabilir sorusunu üzerine istişarelerde bulunduklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bursa Teknik Üniversitemiz mucitler yetiştiren güzide bir kurumumuz. Bizler de Yıldırım Belediyesi olarak genç kardeşlerimizi desteklemeye devam ediyoruz.

Ben hem yarışma öncesinde genç mucit kardeşlerimle sık sık bir araya geldim, atölyelerini ziyaret edip, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldım. Hem de TEKNOFEST başladığında, İstanbul’a giderek, kendilerine destek olmaya gayret ettim. Gençlerimiz TEKNOFEST’te elde ettikleri başarılarla göğsümüzü kabarttı ve hem üniversitemizin hem de ilçemizin adından çokça söz ettirdiler. Yıldırım Belediyesi olarak, elimizden geldiğince maddi manevi hem gençlerimize hem de ülkemizinin milli teknoloji hamlesine destek olmaya gayret ediyoruz" dedi. 


Haber Kaynak : İGFA

Körfezin iki yakası kulaçlarla birleşti

TEMA gönüllüsü Sezen Aksu, Pakize Suda adını hatıra ormanı ile yaşatacak

İstanbul ve Antalya Havalimanları'ndan 4 tarihi rekor

Batman'da 'Yedi Hilal'den yaz kapanışı

İletişim eğitiminin merkezinde artık yapay zekâ var!

47. İstanbul Maratonu’nda 'eğitimde dur durak yok'

Türkler, Yunanistan'a giderken iki kere düşünüyor! Yunanistan tatili cazibesini yitiriyor

TOSFED Next Talent yarışları sona erdi... Sıradaki yetenek Halil İbrahim Karadavut

Unutkanlığa karşı bulmaca yerine sudoku çözün!

Türkiye, madeni yağda stratejik merkez oluyor

Karpuzda üretici-market farkı yüzde 613,8... Üreticide 1,18, markette 8,42 TL!

İstanbul'da çocuklar 'oyun her yerde' dedi

Hyundai, hidrojen teknolojilerinde kararlı

AK Parti’nin hizmet vizyonu Sakarya’da masaya yatırıldı

Bağımlılıkla mücadelede İstanbul 72 bin hayata dokundu