Mimar Sinanlı öğrenciler eğitim koşullarının düzeltilmesini istiyor

Mimar Sinanlı öğrenciler eğitim koşullarının düzeltilmesini istiyor

Mimar Sinanlı öğrenciler eğitim koşullarının düzeltilmesini istiyor

Mimar Sinan Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın eğitim koşullarının düzeltilmesi için sosyal platformda başlatılan kampanyada 20 günde 2 bin 500’e yakın imzaya ulaşıldı. Konservatuarın eğitim kalitesi ve öğrencilerin eğitim koşullarının iyileştirilmesi isteniyor.

İSTANBUL (İGFA) - Mimar Sinan Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı, yetersiz eğitim şartlarının düzeltilmesi için harekete geçildi.

Barış Mola’nın 25 Ekim tarihinde başlattığı "MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Yetersiz Eğitim Şartları Düzeltilsin" kampanyasıyla tekrar gündeme taşındı.

Change.org sitesinde başlatılan kampanya kısa sürede 2 bin 439 imzaya ulaştı.

Barış Mola, başlattığı kampanya ile ilgili üniversitede yaşanan sorunları şöyle aktardı:

“Son zamanlarda yaşanan taşınma süreci, öğrencilerin eğitim ortamını ciddi şekilde etkilemiş ve bazı sorunları beraberinde getirmiştir. Aylardır belirli olan taşınma durumu, defalarca yetersiz olduğu söylenen Dolmabahçe Yerleşkesinde eğitim dönemi başladıktan sonra plansızca gerçekleştirilmiş, taşınacak eşyalar öğrencilere   taşıtılmış, yetersiz derslik sebebiyle yerleşkeye getirilen konteyner derslikler uygun görülmüştür”.

Yetersiz koşulların neden olduğu bir diğer sorunun ortaokul, lise ve lisans düzeyindeki öğrencilerin aynı dersliklerde eğitim almak zorunda bırakılması olduğunu belirten Mola, bu durumun, sanat eğitiminin temel dinamiklerini ve verimliliğini olumsuz yönde etkilediğini, öğrencilerin hak ettikleri eğitim kalitesinden uzak kalmalarına neden olduğunu söyledi.

Bu arada Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi ise 30 Ekim'de üniversitenin Instagram hesabından yaptığı açıklamada, “Konservatuvarın eski binasında öğrencilerimizin bazı derslerini konteynerde yaptığını gördüğümde yaşadığım üzüntüyü hiç unutmadım.” diyerek üzüntüsünü belirttiğini, sorumluluğun üniversite rektörlüğünde olmadığını vurgulamıştı.

Söz konusu kampanyaya https://www.change.org/MSGSÜ adresinden ulaşılabiliyor.


Haber Kaynak : İGFA

Şehitkamil'de İlk Kadınlar Matinesi Coşkuyla Gerçekleşti

Seyitli Mahallesi'nde Sporun Birleştirici Gücü Öne Çıktı

KARTAL KAPER SİTESİ'NDE YAŞAM BAŞLIYOR

Yunusemre'de Karne Hediyesi Olarak Buz Pateni Keyfi

Toroslar Belediyesi Ekipleri Yağışlara Karşı Sahada

Altınordu Belediyesi, İzinsiz Afiş ve Pankartlara Karşı Denetim Gerçekleştirdi

Atikhisar Barajı'nda Doluluk Oranı %61'e Yükseldi

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Erkek'i Ziyaret Etti

Sanat Sokağı Çevresinde Altyapı Yenileme Çalışmaları Başlıyor

Altınordu'da Cuma Namazı Sonrası Dilenci Operasyonu

Demre'de 'Tarla Kuşuydu Juliet' Oyunu Sahnelendi

Konya'da Su Temin Çalışmaları Rekor Seviyeye Ulaştı

LİMA Öğrencileri, Konya'daki Siyer Sergisi'ni Ziyaret Etti

Demre Belediyesi, İlçe Genelinde Altyapı ve Yaşam Kalitesi Çalışmalarını Sürdürüyor

Demre'de Hortum Sonrası Seralar İncelendi