MLKP'ye Yönelik Operasyonlarda 96 Şüpheli Yakalandı

MLKP

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 22 ilde MLKP'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 96 şüphelinin yakalandığını ve haklarında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 22 ilde Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 96 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Yakalanan şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı.
 
Geniş Kapsamlı Operasyon
Operasyonlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi. Çalışmalar, örgütün basın ve gençlik yapılanmaları üzerinden faaliyet yürüten kişilere yönelikti.

22 İlde Eş Zamanlı Harekat
İstanbul merkezli olarak Antalya, Adıyaman, Şanlıurfa, Rize, Bursa, Van, Tekirdağ, Gaziantep, Samsun, Tunceli, Malatya, Diyarbakır, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Denizli, Ankara, İzmir, Sakarya, Adana ve Mersin illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
 
Şüphelilerin Faaliyetleri
  • Şüphelilerin, örgütün "gençlik yapılanmaları" ile "basın ve propaganda yapılanmaları" içinde faaliyet yürüttüğü tespit edildi.
  • Örgütün üst düzey yöneticilerinin de katıldığı çevrim içi toplantılar aracılığıyla talimat aldıkları belirlendi.
  • Örgütün 30. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine ve örgüt talimatları doğrultusunda düzenlenen çeşitli anma faaliyetleri ile organizasyonlara katıldıkları öne sürüldü.
  • Şüphelilerin, örgüt propagandası içeren paylaşımlar yaptığı kaydedildi.
Çok Boyutlu Mücadele
Bakan Yerlikaya, terörle mücadelenin yalnızca saha operasyonlarıyla sınırlı olmadığını vurguladı. Mücadelenin güvenlik, istihbarat, iletişim ve uluslararası iş birliğini kapsayan çok boyutlu bir çalışmaya dayandığını ifade etti. Ülkenin her bölgesinde huzur ve istikrarı sağlamak için çalışmaların sürdürüleceği bildirildi.

Yerlikaya, operasyonda görev alan Cumhuriyet savcılıklarını, emniyet müdürlüklerini ve personeli tebrik etti.

Ankara,İç İşleri Bakanlığı

Ankara,İç İşleri Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Balıkesir EMITT Fuarı’nda tanıtım atağına hazırlanıyor

Çorlu Belediyesi ile ÇBFK Arasında Destek Protokolü İmzalandı

Tarsus Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi

Antalya'da 18 Hırsızlık Olayının Faili Yakalandı

İzmit Belediyesi, Promosyon İhalesinde Tüm Personeli Kapsadığını Açıkladı

İzmit'te Sömestr Tatili İçin Çocuk Şenliği Düzenlenecek

İzmit Belediyesi'nde 2.150 Çalışana Eşit Promosyon Dağıtılacak

İzmit'te Kanser Erken Teşhis Eğitimleri Gerçekleştirildi

Tarsus'ta Berat Kandili'nde Camilerde Simit İkramı Yapıldı

15 İlde Düzenlenen Siber Dolandırıcılık Operasyonlarında 90 Şüpheli Yakalandı

JAKEM'de Atlı Jandarma Timleri İçin Kapsamlı Eğitim Süreci

MLKP'ye Yönelik Operasyonlarda 96 Şüpheli Yakalandı

Şanlıurfa'da Kuyumcu Soygunu Failleri Yakalandı

Tokat'ta Jandarma, Yeni Eğitim Dönemi Başlangıcında Öğrencilerle Buluştu

Nevide Çiçek tarzıyla gündemde: 'Buradayım' dedi