GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Mogan Gölü yeniden hayat buldu

Mogan Gölü yeniden hayat buldu

Mogan Gölü yeniden hayat buldu

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü, dip çamurunun temizlenmesinin ardından yeniden canlıların yaşam merkezi oldu. 2016 yılında başlayan proje ile 3,5 milyon metreküp dip çamuru çıkarıldı.

ANKARA (İGFA)- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2016 yılında başlatılan Mogan Gölü Dip Çamuru Temizleme Projesiyle Mogan Gölü’nden 3 milyon 500 bin metreküp dip çamuru çıkarıldı.

ki etaptan oluşan dip çamuru temizleme çalışmalarıyla canlı florası korunurken, gölün etrafında da çevre düzenlemesi gerçekleştirildi. Yapılan temizliğin ardından yeniden binlerce canlının yaşam merkezine dönen Mogan Gölü, Başkentlilerin de keyifle vakit geçirdikleri alan oldu.

Bakan Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yayımladığı paylaşımda, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın ortak çalışması olarak 2016 yılında başlattığımız Mogan Gölü Dip Çamuru Temizleme Projesi ile 3 milyon 500 bin metreküp dip çamuru çıkardık. Bu çalışma ile eski güzelliğine kavuşan Mogan Gölü, hem su canlıları ve kuşların yaşam alanı olmaya devam ediyor hem de çevresinde yaptığımız, çocuk oyun parkları, dinlenme alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla vatandaşlarımız için keyifli vakit geçirebilecekleri bir sosyal yaşam alanı oldu.” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/mehmetozhaseki/status/1690659600226271232


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: mogan gölü yeniden hayat buldu

Yapay zekâ ve EEG ile otizm ve dislekside erken teşhis umudu

NovaChargeX, yenilenebilir enerjide yeni bir çağ başlatıyor

Bursa kumaşları Paris’te genç tasarımcılarla küresel vitrinlerde parladı

İstanbul Beylikdüzü'nde semt pazarı yeni yerinde

Konutlarda sahil bölgelerinde yoğun satış

TEKNOFEST 2025’te Kocaeli rüzgârı esti

Göz şikayetleri beyin hastalıklarının habercisi olabilir

PTT'den 'Ahilik Geleneği' konulu anma pulu ve ilkgün zarfı

Yol Bisikleti Milli Takımı'nın 'Dünya' heyecanı

'Doğanın Ruhu'nda finale kalan projeler belli oldu

Zümra Rezzan Dünya Şampiyonası yolunda

Boğaziçi'ndenTEKNOFEST 2025’te büyük başarı

İstanbul Bakırköylü kadınlar güne sportif başlıyor

Azerbaycan'da Bakü Türk Anadolu Lisesi törenle açıldı

Ahilik kültürü İstanbul Beylikdüzü'nde yaşatıldı