MSB: Terör kaynağında yok ediliyor!

MSB: Terör kaynağında yok ediliyor!

MSB: Terör kaynağında yok ediliyor!

Terörle mücadele konusunda son bir haftada 73 teröristin etkisiz hale getirilirken, hudutlardaki çalışmalarda 11'i terör örgütü mensubu olan 529 şahıs yakalandı. Bin 383 şahıs ise hududu geçemeden engellendi.

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı'nın faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin olarak Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. 

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından icra edilen toplantıda kesintisiz şekilde ve kararlılıkla uygulanan terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil, son bir haftada 73, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise 845’i Irak’ın, 880’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere bin 725 teröristin etkisiz hâle getirildiği duyuruldu.

HUDUTLARDA 529 ŞAHIS YAKALANDI

Cumhuriyet tarihinin en etkin tedbirleri ve çok yönlü güvenlik sistemleriyle kesintisiz şekilde korunan hudutlarda devam ettiği kaydedildi.

Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 529 şahıs yakalanırken, bin 383 şahıs ise hududu geçemeden engellendiği, yakalanan şahıslardan 11’i terör örgütü mensubu olduğu belirtildi.

Yine 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 8 bin 336’ya yükseldiği belirtilirken, hududu geçemeden engellenen kişi sayısının da 69 bin 331 olduğu kaydedildi.

Ayrıca, geçtiğimiz hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK’lı terörist Habur’daki Hudut Karakolu'na teslim olduğu bildirildi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: msb: terör kaynağında yok ediliyor!

Eskişehir'de Yapraklardan 'Hoş Geldin 2026' Yazısı Oluşturuldu

Toroslar'da 11. Etap İmar Planı Onaylandı, Yatırım Alanı Oluşturuldu

Konya'da Şeb-i Arus Ziyareti: Büyükelçiler Ağırlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi, 190 Videoluk İSG Eğitim Arşivi Oluşturdu

KOMEK, Kadın Kooperatifleri Çalıştayı Düzenledi

Şehitkamil Belediyespor, Bahçespor'u 7-0 Mağlup Etti

Şehitkamil'de Günbulur Mahallesi'nde 7,5 Kilometrelik Yol Yenilendi

Bursa'da Bağımlılıkla Mücadele İçin Gençlerin Çözüm Önerileri Masaya Yatırıldı

Bursa'da Akıllı Şehirler ve Elektrikli Batarya Teknolojileri Çalıştayı Düzenlendi

Şanlıurfa, 2029 Dünya Gastronomi Şehri Unvanı İçin Resmi Aday Oldu

Bursa Hackathon 2025'te Naim Süleymanoğlu Bulvarı İçin Akıllı Çözümler Yarıştı

Aydın Büyükşehir Belediyesi Didim'de Çevre ve Peyzaj Çalışmalarını Sürdürüyor

Lapseki'de Hıdırellez Şenliği Coşkuyla Kutlandı

Nevşehir'de Ortaokullar Arası 'Sana Bir Sır Vereyim mi?' Temalı Kompozisyon Yarışması Düzenlenecek

Nevşehir'deki Atabey Konağı Restorasyonla Kamusal Yaşama Kazandırılacak