MSB'den 'Mutlu Barış Harekatı' paylaşımı

MSB

MSB'den 'Mutlu Barış Harekatı' paylaşımı

Milli Savunma Bakanlığı, "Parola: “Ayşe Tatile Çıksın!" diyerek, 14 Ağustos 1974'te başlayan 2'nci Barış Harekatı'na ilişkin paylaşım yaptı.

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı, 14 Ağustos 1974'te başlayan 2'nci Barış Harekatı'na ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Tarihi paylaşımda, Mehmetçik'in, Rum terör örgütü EOKA’ya karşı kahramanca mücadele verdiğinin altını çizildi.

Kıbrıs Türkü’ne yönelik insanlık dışı katliamlara son vermek için Türk Silahlı Kuvvetleri, 20 Temmuz 1974’te Mutlu Barış Harekâtı’na başladı. Harekâtta Mehmetçik, Rum terör örgütü EOKA’ya karşı kahramanca mücadele verdiğinin anımsatıldığı paylaşımda, "25 Temmuz ve 13 Ağustos’ta 1’inci ve 2’nci Cenevre Konferansı’nda Rum ve Yunan taraflarının uzlaşmaz tutumu üzerine “Ayşe Tatile Çıksın!” parolasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri, tekrar harekete geçti" açıklamasını yaparak, şehitleri andı.

Paylaşımda, "14 Ağustos 1974’te 4 numaralı Zafer Harekât Planı yürürlüğe konularak 2’nci Barış Harekâtı’na başlandı. Harekâtın 50’nci yılında vahşice katledilen Kıbrıs Türkü soydaşlarımızı, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor; hayattaki gazilerimize de sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1823643135139774838


Haber Kaynak : İGFA

Adalet Bakanı Tunç, Ege Üniversitesi'nde Türkiye Yüzyılı'nı Anlattı

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla Buluştu

Karaköprü'de Çankaya Mahallesi'ne İkinci Prestij Sokak Kazandırıldı

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye-İsviçre Ticaret Hacmi 12 Milyar Dolara Ulaştı

Ağrı'da Düzenlenen Operasyonda 761 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi

Çorlu Belediyesi ve Trakya Birlik'ten Sosyal Dayanışma İş Birliği

İki Elin Sesi Var Çocuk Korosu 29 Ekim'de Sahne Alacak

İpekyolu Belediyesi Tüm Mahallelerde Halk Toplantıları Düzenledi

Mardin'in Zeytinli Mahallesi Sıfır Atık Köyü'ne Dönüşüyor

Tarsus'ta Cumhuriyet'in 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Göktaş: 'Rekabet artık sadece üretimle değil, sosyal bütünlükle kazanılıyor'

İzocam’dan anlamlı çağrı: Enerji tasarrufu geleceği korumaktır

Filistinli oyuncu Saleh Bakri İstanbul'a geliyor

Erdoğan’dan Gazze çıkışı... İnsanlığın kaderi 5 ülkenin insafına terk edilemez!

Bekir Aksun'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı