Mudanya'da karaya oturan gemi kurtarıldı

Mudanya

Mudanya'da karaya oturan gemi kurtarıldı

Bursa’nın Mudanya ilçesi Tirilye Mahallesi açıklarında geçtiğimiz Pazar günü karaya oturan Panama bayraklı kargo gemisi kendi imkânlarıyla kurtulamayınca, üçüncü günde gemi kurtarma römorkörüyle yüzdürüldü.

BURSA (İGFA) - Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM)’nden alınan bilgiye göre, Tirilye açıklarında karaya oturan “Volgo-Balt 213” adlı kargo gemisi, İstanbul Gemi Trafik ve Kılavuzluk Hizmeti Merkezi koordinasyonunda “Kurtarma-2” römorkörü ile bulunduğu yerden kurtarıldı. 

Rusya’dan aldığı 2 bin 200 ton sıkıştırılmış hayvan yemini Gemlik’te limana bırakmak üzere geldiği sırada Mudanya’nın Tirilye açıklarında karaya oturan 12 mürettebatlı gemi uç kısımdan hasar almıştı. 

İki gün boyunca kendi imkanları ile kurtulma çalışmaları başarısız olan “Volgo-Balt 213” gemisi ile ilgili sabah saatlerinde KEGM’e ait dalgıçlar ve deniz araçları ile karaya oturduğu yerden çıkarılarak yüzdürülmesi sağlandı.


Haber Kaynak : İGFA

Süper Loto’nun süper ikramiyesi rekor kırıyor!

Sağlıklı uzun yaşam için bilimsel çözümler

Burak Deniz'in yeni reklam filmi nefesleri kesecek

ARNİAD’da yeni döneme güçlü başlangıç

2025 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı

Bakırköylü miniklere sağlık taraması

İstanbul Ataşehir'de Bölgesel İstihdam Ofisi açıldı

Harbiye Açık Hava'da yeni sezon başlıyor

Bursa’da Martı TAG gerilimi!

Arıkan: Deprem vergileri nereye gitti?

10 araçtan 6’sı arıza kaynaklı yolda kalıyor!

Bakırköy'de Melin Molla'dan piyano resitali

İstanbul Beylikdüzü'nde 'uygulamalı muhasebe' ilk mezunlarını verdi

İstanbul’da Basketbol Gençler İl Birincileri ödüllerini aldı

Muğla’dan Rodos’a mavi yolculuk başlıyor