Murovdağ Tüneli’nde ilk ışık göründü

Murovdağ Tüneli’nde ilk ışık göründü

Murovdağ Tüneli’nde ilk ışık göründü

Cengiz İnşaat’ın yapımını üstlendiği Karabağ ve Doğu Zengezur’da bulunan ve bölgenin önemli altyapı projelerinden Toğanalı-Kelbecer-İstisu karayolunun inşaatı yüzde 85 oranında tamamlandı.

İSTANBUL (İGFA) - Bölgede yer alan, dünyanın en uzun karayolu tünellerinden biri olacak Murovdağ Tüneli’nin ilk ışık görme törenine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mihriban Aliyeva ve Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz katıldı.

Cengiz Holding’in grup şirketi Cengiz İnşaat tarafından yapımı gerçekleştirilen ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatı doğrultusunda Karabağ ve Doğu Zengezur ekonomik bölgelerinde hayata geçirilen Toğanalı-Kelbecer-İstisu karayolunun inşaatının %85’i bitirildi. Kazı çalışmaları tamamlanan ve dünyanın en uzun karayolu tünellerinden biri olacak Murovdağ Tüneli’nde asfalt, aydınlatma ve havalandırma çalışmalarıysa sürüyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mihriban Aliyeva ve Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’in katılımıyla ilk ışık görme töreni gerçekleştirilen tünelin toplam uzunluğu 23.401,8 metre olacak. İki gidiş ve iki geliş olmak üzere dört şeritli olması planlanan Murovdağ Tüneli, bölgenin birçok yerleşim yerine güvenli ulaşım bağlantısı sağlayacak.

“BAŞARILARIMIZI ARTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Hayata geçirdikleri projelerle faaliyet gösterdikleri ülkelerin ekonomik gelişimine destek olduklarını dile getiren Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz “Bugün sadece Avrupa’da değil, dünyanın farklı coğrafyalarında da önemli projelerimizi başarıyla sürdürüyoruz. Cengiz İnşaat olarak kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki altyapısına destek vermeye devam ediyor, yıllarca işgal altında kalan bu toprakların yeniden ayağa kalkması ve ekonomik gelişimini hızlandırmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Özellikle stratejik öneme sahip Karabağ ve Doğu Zengezur’da yer almaktan dolayı son derece mutluyuz. Dünyanın en uzun karayolu tünellerinden biri olacak Murovdağ Tüneli’nin, Cengiz İnşaat ve Türkiye imzası taşıyacak olması bizleri ayrıca gururlandırıyor.” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Akçamescit Fabrikalar Yolu Asfaltlandı

Tarsus Belediyesi'nin İstiridye Mantarları Gastronomi Öğrencileriyle Buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yabancı Öğrencilere Türkçe ve Kültür Eğitimi Veriyor

Yerlikaya: Denetimlerde 55 Göçmen Kaçakçısı ve 972 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Van Kent Müzik Festivali Coşkulu Finalle Tamamlandı

Haliliye Belediyesi, 534 Öğrenciye Üniversite Hazırlık Kitap Seti Dağıttı

Hz. Mevlâna, Vuslatının 752. Yıl Dönümünde Kahramanmaraş'ta Anılacak

Kocasinan'da Şehir Merkezi Tarımı Projesinden 12 Ton Ürün Hasat Edildi

Nilüfer’de dijitalleşme, katılım ve demokrasiyle buluştu

Konya Karatay'da Şeb-i Arus’a özel çorba ikramı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, Geleneksel El Sanatları Ustalarını ve Celal Yalvaç Araştırmaları Merkezi'ni Ziyaret Etti

Nilüfer Belediyesi Arama Kurtarma Gönüllü Ekibi ilk toplantısını gerçekleştirdi

Siber Suçlara Karşı 6 Günde 55 İlde Operasyon: 301 Şüpheli Yakalandı

Bankacılık tarihinde ilk... Dünya Bankası'ndan VakıfBank'a dev kredi

Epilepsi nöbetlerinde her dakika kritik!