Müzakere görüşmeleri başladı... Erdoğan: Adil barışın kaybedeni olmayacaktır

Müzakere görüşmeleri başladı... Erdoğan: Adil barışın kaybedeni olmayacaktır

Müzakere görüşmeleri başladı... Erdoğan: Adil barışın kaybedeni olmayacaktır

Rusya-Ukrayna müzakere heyeti İstanbul Dolmabahçe’de bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzakere toplantısının açılışında konuştu.

İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Ofis'te Rusya ve Ukrayna heyetleri ile müzakere toplantısının açılışında konuştu.

Beşinci haftasına giren savaşın kritik döneminde heyeti Türkiye ve İstanbul'da misafir etmekten dolayı memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Barışı tesis etme yolundaki gayretlerinize katkı sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Toplantılarınızın ve yapacağınız görüşmelerin şimdiden ülkeleriniz bölgemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

"Liderlerinizin talimatları doğrultusunda yürüttüğünüz müzakere süreci barışa dair ümitleri yeşertmiş, tüm dünyayı heyecanlandırmıştır" diyen Erdoğan, "Şahsen kıymetli devlet başkanlarınız başta olmak üzere pek çok mevkidaşın nezninde yoğun diplomasi mesaisi yürüttüm. Dışişleri Bakanım, Milli Savunma Bakanım, Başdanışmanım İbrahim bey de muhataplarıyla sürekli temas halinde oldular. Söz sahibi olduğumuz tüm uluslararası platformlarda her iki tarafında hakkını, hukukunu, hassasiyetlerini koruyan, kollayan, gözeten adilane bir yaklaşım sergiledik" diye konuştu.

"ADİL BARIŞIN KAYBEDENİ OLMAYACAKTIR"

Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inandığını ifade eden Erdoğan, "Çatışmanın uzaması hiç kimsenin yararına değildir. Havaya savrulan, toprağa gömülen her kaynak ortak geleceğimizden kopartılan bir değerdir. Bu trajedyi durdurmak tarafların elindedir. Bir an önce ateşkesin ve barışın sağlanması herkesin faydasına olacaktır. Artık görüşmelerden somut sonuçlar sağlanmalıdır. Tüm dünya sizlerden gelecek hayırlı ve müjdeli haberleri bekliyor. Liderlerinizin yönlendirmesiyle barışın temelini atıyorsunuz. İşinizi kolaylaştıracak her türlü katkıya biz hazırız" diye konuştu.

Heyete Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu eşlik edecek.

https://youtu.be/nyIgd36hCnM


Haber Kaynak : İGFA

Kayseri'de 1 Mayıs Coşkusu: İşçiler Taleplerini Meydanda Dile Getirdi

İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs bilançosu! 384 gözaltı!

Anne bebek bağı bebeğin dünyasını şekillendiriyor

Süper Loto’nun süper ikramiyesi rekor kırıyor!

Sağlıklı uzun yaşam için bilimsel çözümler

Burak Deniz'in yeni reklam filmi nefesleri kesecek

ARNİAD’da yeni döneme güçlü başlangıç

2025 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı

Bakırköylü miniklere sağlık taraması

İstanbul Ataşehir'de Bölgesel İstihdam Ofisi açıldı

Harbiye Açık Hava'da yeni sezon başlıyor

Bursa’da Martı TAG gerilimi!

Arıkan: Deprem vergileri nereye gitti?

10 araçtan 6’sı arıza kaynaklı yolda kalıyor!

Bakırköy'de Melin Molla'dan piyano resitali