“Nazif’in düğmeleri” İstanbul’da

“Nazif’in düğmeleri” İstanbul’da

“Nazif’in düğmeleri” İstanbul’da

Yazar ve koleksiyoner Tenzile Güler’in kendi aile hikâyesini kaleme aldığı ve aile yadigârı düğme koleksiyonundan kurgulanan "Nazif'in Düğmeleri Sergisi”, Rami Kütüphanesi’nde açılarak İstanbullu sanatseverlerin izlenimine sunuldu.

İSTANBUL (İGFA) - Bursalı yazar ve koleksiyoner Tenzile Güler’in kendi aile hikâyesini kaleme aldığı kitaptan ve aile yadigârı olan düğme koleksiyonundan kurgulanan ‘Nazif’in Düğmeleri’ sergisi, geçtiğimiz senelerde Bursa Kent Müzesi’nde ziyarete açılmıştı. Metal, ahşap, deri, sedef, cam, kumaş ve daha birçok farklı malzemeden yapılan 4000 adet düğmeden oluşan koleksiyon, şimdi de İstanbulluların izlenimine sunuldu.

Selanik'ten Bursa'ya uzanan yaşanmış bir hayat hikâyesinin sonucunda oluşan koleksiyonun yer aldığı sergi, Rami Kütüphanesi’nde düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Düğmenin sıradan bir obje olmaktan çıkıp, insan hayatındaki farklı yerinin bulunduğunu anlatan sergide, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile dönemin siyasi parti liderlerinin, sanatçıların, yazarların, spor camiasının, Bursalı tanınmış kişilerin bağışladığı düğmeler de yer alıyor. Nazif’in Düğmeleri Sergisi, 17 Mart 2024 tarihine kadar Rami Kütüphanesi’nde ziyaret edilebilecek.


Haber Kaynak : İGFA

Bakırköylü çocuklar yaz boyunca spora doyacak!

BUSADER'den Van çıkarması

İstanbul Beylikdüzü’nde bilim rüzgârı esti

Süper Loto’da büyük ikramiye sahibini buldu

İçişleri'nden 'Sevenler'e 6 ilde 9 gözaltı!

BELGEM öğrencisi İtalya’da tıp fakültesi kazandı

Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan mücadeleye devam mesajı: Nerede kalmıştık?

LÖSEV’in kahraman çocukları karne sevinci yaşadı

Ümit Özdağ'a hapis cezası ve tahliye kararı!

Tüketici Ürünleri Sektörü'nden son durum raporu: İnovasyonla büyüme çağrısı

Gazi Koşusu’na özel film ve yeni iş birliği tanıtıldı!

Gayrimenkulün finansal yol haritası Ankara’da çizildi

Mobil numara taşımada lider operatör

Bursa’da sağlıkta dijital dönüşüm... Karmaşık gerçeklik eğitimi başladı

İBB ders atölyelerinde başvurular başladı