“Nazif’in düğmeleri” İstanbul’da

“Nazif’in düğmeleri” İstanbul’da

“Nazif’in düğmeleri” İstanbul’da

Yazar ve koleksiyoner Tenzile Güler’in kendi aile hikâyesini kaleme aldığı ve aile yadigârı düğme koleksiyonundan kurgulanan "Nazif'in Düğmeleri Sergisi”, Rami Kütüphanesi’nde açılarak İstanbullu sanatseverlerin izlenimine sunuldu.

İSTANBUL (İGFA) - Bursalı yazar ve koleksiyoner Tenzile Güler’in kendi aile hikâyesini kaleme aldığı kitaptan ve aile yadigârı olan düğme koleksiyonundan kurgulanan ‘Nazif’in Düğmeleri’ sergisi, geçtiğimiz senelerde Bursa Kent Müzesi’nde ziyarete açılmıştı. Metal, ahşap, deri, sedef, cam, kumaş ve daha birçok farklı malzemeden yapılan 4000 adet düğmeden oluşan koleksiyon, şimdi de İstanbulluların izlenimine sunuldu.

Selanik'ten Bursa'ya uzanan yaşanmış bir hayat hikâyesinin sonucunda oluşan koleksiyonun yer aldığı sergi, Rami Kütüphanesi’nde düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Düğmenin sıradan bir obje olmaktan çıkıp, insan hayatındaki farklı yerinin bulunduğunu anlatan sergide, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile dönemin siyasi parti liderlerinin, sanatçıların, yazarların, spor camiasının, Bursalı tanınmış kişilerin bağışladığı düğmeler de yer alıyor. Nazif’in Düğmeleri Sergisi, 17 Mart 2024 tarihine kadar Rami Kütüphanesi’nde ziyaret edilebilecek.


Haber Kaynak : İGFA

İzmit Belediyesi Kültür Yayınları Romanya'daki Uluslararası Sempozyumda Sergilendi

Mersin'de Yasa Dışı Bahis ve Dolandırıcılık Operasyonu: 47 Şüpheli Yakalandı

Sakarya açıklarında gemide fenalaşan vatandaş Sahil Güvenlik tarafından tahliye edildi

Tarsus'ta Yoğun Yağışlara Karşı Belediye Ekipleri Sahada

Van'daki SAK Timi, Zorlu Kış Koşullarında Eğitimlerini Sürdürüyor

Jandarma 23 İlde Düzenlediği Operasyonlarda 6 Milyon Uyuşturucu Hap ve 270 Kilogram Madde Ele Geçirdi

Balıkesir'de Motosikletli Jandarma Timleri Önleyici Devriyeleri Sürdürüyor

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar: "Kocasinan, Sosyal Belediyeciliğin Başkentidir"

Karatay'da Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yerel Yönetimlere Eğitim

Karatay Belediyespor Güreş Takımı, Karaman Turnuvası'ndan İkincilikle Döndü

Haliliye Belediyespor Yıldız Kızlar Takımı, Şampiyonluk Kupasını Başkan Canpolat'a Sundu

Eyyübiyeli Karateci Mehmet Ali Ataş, Türkiye İkinciliğini Kazandı

İzmir’de kiralar 20 kat arttı

Sanayide Marmara dışına tahliye planı

Sadabad Sarayı'nda Tarihi Duvarlar ve Kapılar Aslına Uygun Restore Ediliyor