Niğde Belediyesi, çocukların yarıyıl tatilini daha keyifli ve verimli geçirmeleri amacıyla "2. Çocuk Tiyatroları Festivali"ni düzenliyor. Hazım Tepeyran Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek festivalde, tiyatro oyunlarından popüler animasyon filmlerine kadar zengin bir içerik minik sanatseverlerle buluşacak.
Festivalin açılış günü olan 17 Ocak Cumartesi, çocuklar için eğlence dolu bir atmosfere sahne olacak. Saat 18.00’de başlayacak açılış programında yüz boyama etkinlikleri, maskot gösterileri ve çocuklara özel ikramlar yer alacak. Eğlenceli açılışın ardından saat 19.00’da "Bremen Mızıkacıları" tiyatro oyunu sahnelenecek.
Festival programı 18 Ocak ve 25 Ocak tarihlerinde de devam edecek. 18 Ocak Pazar günü saat 15.00’te "Kaptan Pengu ve Arkadaşları 5" animasyon filmi gösterilecek. Akşam seansında ise saat 19.00’da "Kırmızı Başlıklı Kız" tiyatro oyunu çocuklarla buluşacak.
25 Ocak Pazar günü saat 15.00’te "Aslan Hürkuş 4: Hürjet Oyunda" filmi beyaz perdede olacak. Festivalin kapanışı ise saat 19.00’da "Gala Mikroba Karşı" tiyatro oyunuyla yapılacak.
Çocukları sanatla ve sosyal aktivitelerle buluşturmayı önemsediklerini belirten Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, "Yoğun bir ders dönemini geride bırakan çocuklarımızın dinlenmeleri kadar, kaliteli vakit geçirmeleri de bizim için değerli. Festivalle çocukların tatiline renk katmayı, ekran başından biraz olsun uzaklaşıp tiyatro salonlarının o büyülü atmosferini solumalarını arzu ettik. Tüm çocuklarımızı ve ailelerimizi Hazım Tepeyran Kültür Merkezi’ne bekliyoruz" dedi.
Vatandaşlar, öğrenci biletlerini 50 TL, yetişkin biletlerini ise 70 TL karşılığında https://kulturonline.nigde.bel.tr/ adresinden temin edebilirler.