Nilüfer'de imara aykırı iki yapı yıkıldı

Nilüfer

Nilüfer Belediyesi, Yaylacık ve Tahtalı Mahallesi'nde kaçak olarak inşa edilen 1800 metrekarelik iki iş yerini yıkarak imar düzenine aykırı yapılarla mücadelesini sürdürüyor.

Nilüfer Belediyesi, imara aykırı yapılarla ve tarım alanları üzerindeki usulsüz inşaatlarla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda Yaylacık ve Tahtalı Mahallesi'nde kaçak olarak inşa edildiği tespit edilen iki iş yeri yıkıldı.

Denetimler ve Tespitler

Vatandaşlardan gelen ihbarların yanı sıra düzenli denetimlerini de sürdüren Nilüfer Belediyesi ekipleri, imara aykırı şekilde faaliyet gösteren iki yapıyı belirledi. Yapılan tebligatlara rağmen faaliyetine devam eden işletmeler için yasal süreç başlatıldı.

Yasal Süreç ve Yıkım

Sürecin tamamlanmasının ardından belediye ekipleri, güvenlik önlemleri altında yıkım işlemini gerçekleştirdi. İlk olarak Yaylacık Mahallesi'nde 400 metrekarelik iş yeri, ardından Tahtalı Mahallesi'nde 1400 metrekarelik depo kısmen yıkılarak kullanılamaz hale getirildi.

Olaylı Geçmeyen Yıkım

Yıkımlar sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Belediye ekipleri, operasyonu güvenlik önlemleri altında sorunsuz şekilde tamamladı.

Belediye Açıklaması

Nilüfer Belediyesi'nden yapılan açıklamada, bu tür uygulamaların yalnızca imar düzenini değil, çevre ve tarım alanlarının geleceğini de olumsuz etkilediğine dikkat çekilerek, planlı kentleşmenin ve kamu yararının korunmasının öncelikli hedef olduğu ifade edildi.


Bursa,Nilüfer Belediyesi

Bursa,Nilüfer Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Aksaray'ın Kentsel Dönüşüm Projeleri Bakan Kurum ile Görüşüldü

Kırşehir Belediyesi Şiir Atölyesi 2026 Kış Dönemi Kayıtları Başladı

Yalova Belediyesi Kadın Tiyatro Topluluğu'nun '7 Kocalı Hürmüz' Oyunu Seyirciyle Buluştu

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi Toplantısı'nda

Kayseri'de Kartal Kavşağı Projesi İçin 22,6 Milyon TL'lik Altyapı Çalışmaları Sürüyor

Kayseri'de Ramazan Öncesi Zabıta Koordinasyonu Sağlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, öğrenci hanelerine eğitim desteğinin ikinci taksitini ödedi

Altınordu Belediyesi, Samsunlu Buz Patencilerine Antrenman İmkanı Sağladı

Van Büyükşehir Belediyesi, Öğrencilere Sıfır Atık Eğitimi Veriyor

Van Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Sağlık Çalışanları İçin Etkinlik Düzenledi

Diyarbakır'da 4 ilçede 3 bin 545 esnaf ziyaret edildi

Van Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Sağlık Çalışanlarına Özel Konser Düzenliyor

Kayseri İtfaiyesi Ocak Ayında 536 Olaya Müdahale Etti

Kayseri Kariyer Merkezi, Ocak Ayında 269 Kişinin İstihdamına Aracılık Etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dünya Sigara Bırakma Günü'nde Farkındalık Etkinliği Düzenledi