Nitelikli yatırımcı sınırı 10 milyon TL'ye yükseltilsin

Nitelikli yatırımcı sınırı 10 milyon TL

Nitelikli yatırımcı sınırı 10 milyon TL'ye yükseltilsin

16'ncı Boğaziçi Zirvesi kapsamında düzenlenen ve moderatörlüğünü UİP Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş'ın yaptığı 'Küresel Sermaye Akışları ve Sermaye Piyasalarında Risk Yönetimi: Fırsatlar ve Tehditler ' başlıklı panele eski Hazine Müsteşarı Dr. Mahfi Eğilmez, Osmanlı Portföy Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Gerz, İş Invest Capital Markets Genel Müdür Yardımcısı Sant Manukyan ve MKK Genel Müdürü Dr. Ekrem Arıkan katıldı.

İSTANBUL (İGFA) - ABD'de Donald Trump'ın başkan olarak seçilmesinin ardından dünyaya bir belirsizlik halinin hakim olduğunu belirten eski Hazine Müsteşarı Dr. Mahfi Eğilmez, böyle bir dünyada çok net kararlar vermenin ve çok net tahminler yapmanın çok zor olduğunu kaydetti. Sermaye piyasaları ve finans piyasalarının da böyle bir dünyanın içinde olduğunu kaydeden Eğilmez, belirsizlik yansımalarının giderek arttığına dikkat çekti.

Türkiye'nin içinde bulunduğu mevcut duruma da değinen Eğilmez, en büyük hatanın 2021 Eylül ayında başlayan faiz indirimleri olduğunu söyledi. Eğilmez, "2021 yılında eylül ayında enflasyon yüzde 19, faizler de yüzde 19 iken Merkez Bankası faizleri indirmeye karar verdi. Sonra enflasyon yüzde 80'lere vardığında bizim faiz yüzde 8,5'tu. İşte bugün yaşadığımız problemlerin yüzde 80-90'ı buradan çıktı. Sanayici şu anda faizlere çok kızıyor ama o dönemde bedava krediler kullanıldı ve Türkiye maalesef bu hale geldi. Şimdi de buradan çıkmaya uğraşıyoruz. " dedi.

Panelde katılımcılar, dijitalleşmenin piyasalar üzerindeki etkilerini, risk yönetimi ve regülasyonlar ekseninde küresel trendleri, yatırımcı davranışlarını ve sermaye akışlarının geleceğini analiz ederek, finansal karar alma süreçlerindeki stratejik iç görüleri paylaştı. Osmanlı Portföy Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Gerz serbest fonlar borsa için problem haline gelmeye başladığını söylerken, nitelikli yatırımcı sınırının 10 milyon TL'ye yükseltilmesi gerektiğini belirtti.


Haber Kaynak : İGFA

Aydın'da Ata Tohumlarından Üretilen Fideler Vatandaşlarla Buluşuyor

MEVKA'nın Konya'da savunma sanayi tedarikçi buluşmalarına yoğun ilgi

Aydın Büyükşehir Belediyesi Otizm Merkezleri Özel Eğitime Destek Oluyor

Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu, Atatürk'ü Anma Mesajı Yayımladı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, 17 İlçeyi Mevsimlik Çiçeklerle Donatıyor

Yedigöller’de facia kahramanlıkla önlendi

Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Kapadokya Gösteri Havuzu'nu Ziyaret Etti

Kemer'de üniversiteye hazırlık kursunda veli toplantısı düzenlendi

Usta Şef Pirolli ve genç yetenek Ege Dikbıyık Bursa'da

Kapadokya Motor Sporları Kompleksi Yarın Açılıyor

Kemer'de Atatürk'ü Anma Konseri Düzenlendi

Manisa'da İlan ve Reklam Vergisi İkinci Taksit Ödemeleri İçin Son Tarih 1 Aralık

Malatya Kitap Fuarı'nda Yavuz Bülent Bakiler konuşuldu

Simge’den Türk popuna altın çağ... Yılın albümü çıktı, müzik dünyası ayağa kalktı!

Manisa'da Atık Pil Toplama Kampanyası Başladı