Nükleer Sanayi Derneği’ne Çin'den yeni üye

Nükleer Sanayi Derneği’ne Çin

Nükleer Sanayi Derneği’ne Çin'den yeni üye

Çin Halk Cumhuriyeti’nin 47 ülkede faaliyet gösteren ve Türkiye’de kurulması planlanan üçüncü nükleer enerji santrali projesi için de görüşmeler yapan SPIC firması, Nükleer Sanayi Derneği’nin yeni üyesi oldu

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’de nükleer enerji alanında yatırım yapmak isteyen global firmalar ile yerli sanayicileri bir araya getirerek, nükleer enerji sektörünün gelişmesini amaçlayan Nükleer Sanayi Derneği (NSD), yeni üyeleriyle büyümeye devam ediyor.

Çin’in Devlet Enerji Yatırım Şirketi (SPIC) NSD’nin en yeni üyesi olarak, yerli sanayicilere teknoloji ve bilgi transferi konusunda tecrübelerini aktaracak.

Brezilya, Avustralya, Malta, Pakistan gibi 47 ülke ve bölgede faaliyet gösteren SPIC, merkezi güç ve ısı üretimi, tüketici dostu entegre akıllı enerji, yeşil enerji alanında Çin'in beş büyük elektrik üreticisi arasında yer alıyor.

YERLİ FİRMALARIMIZIN SPIC’İN TEDARİK ZİNCİRİNE GİRMESİ İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Nükleer Sanayi Derneği Başkanı Alikaan Çiftçi, “Nükleer enerjinin lider global üreticilerinden Çin Devlet Enerji Yatırım Şirketi SPIC’in derneğimizin üyeleri arasına katılması, yerli üreticilerimiz için katma değer sağlayacak. Ülkemizde kurulması planlanan üçüncü nükleer enerji santrali projesiyle de ilgilenen SPIC firmasının deneyimlerinden yerli sanayicilerimiz yararlanabilecek ve aynı zamanda firmanın tedarik zincirinin bir parçası olmak için fırsatlar yakalayacak. Üyelerimizi artırmak ve bu alanda sektörümüz için değer üretmek için çalışmaya devam ediyoruz. Çin Nükleer Enerji Derneği (CNEA) ile de çok yakında iş birliği anlaşması yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

Türkiye’de nükleer sektörün gelişmesine öncülük eden Nükleer Sanayi Derneği SPIC’in katılımıyla üye sayısını 17’ye çıkardı.


Haber Kaynak : İGFA

İzmit Belediyesi Kültür Yayınları Romanya'daki Uluslararası Sempozyumda Sergilendi

Mersin'de Yasa Dışı Bahis ve Dolandırıcılık Operasyonu: 47 Şüpheli Yakalandı

Sakarya açıklarında gemide fenalaşan vatandaş Sahil Güvenlik tarafından tahliye edildi

Tarsus'ta Yoğun Yağışlara Karşı Belediye Ekipleri Sahada

Van'daki SAK Timi, Zorlu Kış Koşullarında Eğitimlerini Sürdürüyor

Jandarma 23 İlde Düzenlediği Operasyonlarda 6 Milyon Uyuşturucu Hap ve 270 Kilogram Madde Ele Geçirdi

Balıkesir'de Motosikletli Jandarma Timleri Önleyici Devriyeleri Sürdürüyor

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar: "Kocasinan, Sosyal Belediyeciliğin Başkentidir"

Karatay'da Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yerel Yönetimlere Eğitim

Karatay Belediyespor Güreş Takımı, Karaman Turnuvası'ndan İkincilikle Döndü

Haliliye Belediyespor Yıldız Kızlar Takımı, Şampiyonluk Kupasını Başkan Canpolat'a Sundu

Eyyübiyeli Karateci Mehmet Ali Ataş, Türkiye İkinciliğini Kazandı

İzmir’de kiralar 20 kat arttı

Sanayide Marmara dışına tahliye planı

Sadabad Sarayı'nda Tarihi Duvarlar ve Kapılar Aslına Uygun Restore Ediliyor