O genelge 81 İl'e gönderildi... Elektrikli Araç Şarj Ünitesi kurulumu kolaylaştı

O genelge 81 İl

O genelge 81 İl'e gönderildi... Elektrikli Araç Şarj Ünitesi kurulumu kolaylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca "Site ve Apartmanlarda Elektrikli Araç Şarj Ünitesi Kurulumu Genelgesi"nin, 81 ilin valiliklerine ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığına gönderildiğini duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, apartman ve sitelerde elektrikli araç şarj ünitelerinin yaygınlaşmasını kolaylaştıracaklarını duyurdu.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuyla ilgili genelgeyi 81 il müdürlüğüne gönderdiklerini açıkladı.

"Kararlıyız, 2053 net sıfır emisyon hedefimize ulaşacağız ve yeşil dönüşümü hep birlikte başaracağız" diyen Bakan Kurum, ortak alandaki otoparklarda kurulacaksa, kurulum için kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğunun yeterli olacağını, ortak alan dışındaki otoparklarda ise kurulum sırasında elektrik tesisatında değişiklik yapılmayacak ve diğer bölümleri etkilemeyecekse kat malikleri kurulunun kararına gerek olmayacağını söyledi.

Bakan Kurum, ilgili elektrik kurumunun olumlu görüşü alınacak istasyonların Şarj Hizmeti Yönetmeliği'ne uygun olmasının yeterli olacağı ve ticari amaçlı kullanılmayacağı belirtildi.


Haber Kaynak : İGFA

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!

İstanbul hasar tespit çalışmalarında son durum

Denizlili para okçusu Türkiye şampiyonu oldu

Yılın elektrikli otomobiline geri sayım

İSKİ’den Silivri bölgesine önemli çevre yatırımı

Gülsin Onay, Mayıs'ta 5 şehirde sahne alacak

Girişimciliğin kalbi Silikon Vadisi’nde

İstanbul Bakırköy Belediyesi'nden devlet okullarına su arıtma desteği

Temiz Beylikdüzü için belediye gönüllülerle el ele