Okullarda bugün Filistin için saygı duruşunda bulunulacak

Okullarda bugün Filistin için saygı duruşunda bulunulacak

Okullarda bugün Filistin için saygı duruşunda bulunulacak

Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) kararıyla, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında başta çocuklar olmak üzere hayatını kaybedenler için yarın ülke genelindeki okullarda gerçekleştirilecek bayrak törenlerinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

ANKARA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen yazıda, İsrail tarafından sivillere yönelik gerçekleştirilen ve son olarak 17 Ekim'de hastaneye yapılan saldırılar sonucunda hayatını kaybedenler ve yaralananlardan dolayı Filistin halkının acılarını paylaşmak maksadıyla ülkede 3 gün süreyle milli yas ilan edildiği hatırlatıldı.

Yazı, bakanlığın resmi internet sitesinde de yer aldı.

Gazze başta olmak üzere Filistin'e yönelik İsrail tarafından başlatılan yeni saldırılar ve hastanenin vurulmasıyla tırmanan insani dramda, kadınlar ve masum çocuklar ile tedavi gören yaralılara uygulanan şiddetin tüm insanlığın vicdanını yaraladığına vurgu yapılan yazıda,  "Bütün çocukların ve ailelerinin ırk, din veya siyasi görüşü ne olursa olsun ayrım yapılmadan güvenliklerinin sağlanması, sağlıklarının ve yaşam haklarının korunması, her türlü şiddet, zulüm ve sömürüye karşı tedbir alınması temel insani sorumluluklarımızdandır" ifadeleri yer aldı.

Filistin halkına yönelik saldırılarda, özellikle çocuklar olmak üzere yaşamını yitirenler için temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında yarın gerçekleştirilecek bayrak törenlerinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı bildirildi.


Haber Kaynak : İGFA

Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nden 'Kalplerde Sevgi, Gözlerde Güven' Mesajı

Pendik Belediyesi Atatürk Arboretumu'nda Doğa Yürüyüşü Düzenliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Vefat Eden Çalışanlarını Lokma Hayrı ile Andı

Yalova'da Üreticilere 14 Ton Buğday Tohumu Dağıtıldı

Kâğıthane'de Millet Kıraathaneleri Gençlerin Gözdesi Oldu

Büyükkılıç, Birlik Vakfı'nda Gençlerle Buluştu

Altın Portakal, Cumhuriyet Bayramı'nı Özel Galalarla Kutladı

Aksaray'da Atıklar Beyaz Bastona Dönüşüyor

FETÖ Operasyonlarında 31 İlde 50 Kişi Tutuklandı

Vahap Özbayer'in Adı Emek Mahallesi'ndeki Spor Alanında Yaşatılıyor

Şanlıurfa'da 3350 Metrelik Cadde Modern Standartlarla Yenilendi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Yunak'a Kazandırdığı Kardelen Parkı Açıldı

Hamamözü Belediye Başkanı DEMİR, Kaymakam ARSLAN'ı Ziyaret Etti

Altın Portakal'da Görünmeyen Hikayeler Belgesellerle Anlatıldı

Tarsus'ta Üst Geçit Yıkımı Sonrası Trafik Rahatladı