Okullaşma oranı yüzde 95'in üzerinde

Okullaşma oranı yüzde 95

Okullaşma oranı yüzde 95'in üzerinde

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5 yaşta okullaşma oranının 11 il ve 419 ilçede yüzde 95'in üzerine çıktığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık olarak öncelikli hedeflerinin eğitimde fırsat eşitliğini artırmak olduğunu, bu kapsamda tüm kademelerde okullaşma oranlarını yükseltmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

Bilimsel verilerin, öğrenciler arasındaki başarı farklarını azaltmada okul öncesi eğitimin kritik bir öneme sahip olduğuna işaret ettiğini belirten Bakan Özer, bu nedenle eğitime erişimde tüm kademeler arasında okul öncesine çok daha büyük önem atfettiklerini vurguladı.

Bakan Özer, yıl sonuna kadar 3 bin yeni anaokulu yapacaklarını ve 40 bin yeni ana sınıfı açacaklarını böylece 3 yaşta yüzde 14 olan okullaşma oranını yüzde 50'ye, 4 yaşta yüzde 35 olan okullaşma oranını yüzde 70'e ve 5 yaşta yüzde 78 olan okullaşma oranını ise yüzde 100'e çıkaracak kapasiteye ulaşacaklarını söyledi.

Okullaşma oranlarını artırmak için 81 ilde yürüttükleri yoğun çalışmalar sonucu 59 anaokulu ve 7 bin ana sınıfını 5 ay gibi kısa bir sürede hizmete açtıklarını kaydeden Bakan Özer, böylece 5 yaştaki okullaşma oranını yüzde 78'den yüzde 90'a çıkardıklarını dile getirdi.

Yıl sonuna kadar bu yaş grubu için eğitim kurumu kapasitesini yüzde 100'e tamamlayacaklarını aktaran Bakan Özer, kapasite artışıyla birlikte 5 yaşta okullaşma oranını da yüzde 100'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. "Gezici öğretmen sınıfı, taşıma merkezi ana sınıfı ve Benim Oyun Sandığım gibi ev temelli modellerle okul öncesi eğitim ulaştırmadığımız hiçbir çocuğumuz kalmayacak" diyen Bakan Özer, "Bin 506 anaokulu yapımı ile süreç de planlandığı şekilde ilerliyor. 3 bin yeni anaokulu yapımında geriye kalan bin 494 anaokulunun yapımı ile ilgili arazi belirleme çalışmaları da devam ediyor" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: okullaşma oranı yüzde 95'in üzerinde

Burhan Turan 2025 Türkiye Baja Şampiyonası Kepez'de Start Aldı

Yeşilyurt'ta Çilesiz Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Muratpaşa'da kıdemli kent sakinlerine sağlık taraması hizmeti

Manavgat Kudüs Platformu Belediye Başkan Vekili'ni Ziyaret Etti

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Kasım Ayında Seyirciyle Buluşmaya Hazırlanıyor

Burhan Dede Türbesi Aslına Uygun Şekilde Restore Edildi

Sarımsaklı Barajı Mesire Alanı'nda Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

Manavgat'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Çorlu'da Cumhuriyetin 102. Yılına 102 Fidan

Esenler Erok'tan TOFAŞ'a farklı tarife

Adalet Bakanı Tunç: 31'i İnşaat Halinde 68 Adliye Binası Yatırım Programında

Yalova Emniyeti Kızılay Haftası'nda İyilik Mesajı Verdi

Adalet Bakanı Tunç, Ege Üniversitesi'nde Türkiye Yüzyılı'nı Anlattı

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla Buluştu

Karaköprü'de Çankaya Mahallesi'ne İkinci Prestij Sokak Kazandırıldı