Orman'dan 4 ilde eş zamanlı tatbikat

Orman

Orman'dan 4 ilde eş zamanlı tatbikat

Orman Genel Müdürlüğü, 2022 yılı orman yangınları sezonuna hazırlık için AFAD ile koordineli olarak merkez Antalya olmak üzere Adana, Mersin ve Muğla’da aynı anda tatbikat düzenliyor.

ANKARA (İGFA) - Orman Genel Müdürlüğü'nü AFADF ile koordineli yangın tatbikatı 4 ilde eş zamanlı olarak yapıldı.

Antalya, Adana, Mersin ve Muğla'daki tatbikatlar kapsamında toplamda 900 aracın ve 20 ilden yaklaşık 5 bin personelin görev aldı.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, bu tatbikatla Türkiye olarak ayrı illerinde ve aynı anda birden fazla çıkabilecek yangınlara hazırlığı gözden geçirdiklerini söyledi. 

Tatbikatların amacının yaz döneminde farklı il ve ilçelerde meydana gelebilecek orman yangınlarına karadan ve havadan müdahale, yangından etkilenen alanlarda tahliye planlamaları, geçici barınma alanlarına afetzedelerin yerleştirilmesi, bölgeye gönderilecek ayni ve nakdi yardımların koordinasyonu, aynı zamanda halkın bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesini sağlamak olduğunu kaydeden Karacabey, geçen yıl yaşanan akut durumun bu yıl da yaşanma ihtimaline karşılık, her türlü duruma hazırlıklı olmak için bu tatbikatların büyük önem taşıdığına söyledi.

Karacabey, "Bu hep tatbikat olarak kalsın ve geçen yılki gibi bir yangın yaşanmasın” dedi.

Öte yandan bu yıl kullanılacak hava ve kara gücü ekipmanları hakkında da detaylı bilgi veren Karacabey, 21 bin personel, 1.359 arazöz, 692 iş makinesi ve 2 bin 270 adet ilk müdahale aracından oluşan kara gücüne ek olarak, KGM, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na ait 25 helikopter, 2 uçak, 1 İHA, 185 adet dozer, 12 su tankeri, 25 adet greyder, 1913 adet ekskavatör ve 229 treyler rezerv güç de gerekmesi halinde orman yangınları için hazır bulundurulacağını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: orman'dan 4 ilde zamanlı tatbikat

Eros’un adı Bornova’da yaşayacak

Bursa’da okul öncesi eğitimde yabancı uyruklu çocuklar için seminer

İstanbul Üsküdar 2050 vizyonunu gençlerle paylaştı

13. TAYK–Eker Olympos Regatta’da J70 fırtınası

Meteoroloji'den sıcak uyarısı! Bugün hava durumu nasıl olacak?

AFAD: 20 artçı deprem kaydedildi, 24 hasar ihbarı geldi

Balıkesir'de şiddetli deprem

İstanbul'da gürültüye karşı katılımcı adım... Söz İstanbullularda

İBB’den yeşil alanlarda sıkı denetim

Ünlü avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı

Bugün hava durumu nasıl olacak?

maNga ile İstanbul Festivali’nde 15 Bin Kişilik Kasap Havası!

İBB’den yeşil alanlarda sıkı denetim

13. TAYK – Eker Olympos Regatta başladı

Manga ile İstanbul Festivali’nde 15 bin kişilik kasap havası!