Otoyol ve köprülerde OGS kaldırılıyor

Otoyol ve köprülerde OGS kaldırılıyor

Otoyol ve köprülerde OGS kaldırılıyor

Karayolları Genel Müdürlüğü, 31 Mart'tan itibaren OGS (Otomatik Geçiş Sistemi)'nin kaldırılacağını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Karayolları ve Genel Müdürlüğü, otoyol ve köprü geçişlerinde OGS etiketi olan araç sahiplerine ücretsiz olarak HGS etiketi verileceğini duyurdu.

Karayolları Genel Müdürlüğü, 31 Mart'tan itibaren OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) kaldırılarak, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) üzerinden tahsil edileceğini açıkladı.

OGS ve HGS olmak üzere iki sistemin olmasının otoyol kullanıcıları yönünden gişelerden geçişlerde karışıklıklara neden olduuğna dikkati çekilen açıklamada, "İş yükünün azaltılması ve verimliliğin artırılarak vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek adına 31 Mart 2022 tarihinden itibaren OGS'nin kaldırılarak otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin HGS üzerinden tahsilatına devam edilecektir. OGS etiketi olan araç sahiplerne OGS cihazının alındığı banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketi verilecek ve hesapları HGS hesaplarına dönüştürülecektir" ifadeleri kullanıldı.


Haber Kaynak : İGFA

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde karne heyecanı

Gayrimenkul sektörü konut satışlarını değerlendirdi... Konut güvenli liman olmaya devam ediyor

İstanbul'da 21 Haziran'da meydanlar müziğe açılacak

İstanbul, 2026’da ITS Avrupa Kongresi’ne hazırlanıyor

Dilek Sabancı Eğitim Ödülleri sahiplerini buldu

Konut satışları yükselişte... Yabancılara satışlar düştü!

Davul çalmanın incelikleri kitaplaştı

CHP’li Altaca Kayışoğlu’ndan TBMM'de sert eleştiri

Türk futboluna yıldızlar yetiştiren yüce spor’un tesisi yenilendi

Sınav döneminde başarı ve sağlık için beslenme rehberi

İstanbul'da ulaşım hafta sonu ücretsiz!

Yoga Günü’ne özel etkinlik 

ALL ve ALL MAN Haziran sayılarında Simge ve Berkay rüzgârı

Kocaeli'de 'Mehtap Turları' ve 'Büyük Adaya' yolculuk başlıyor

Lüks kruvaziyer ilk kez Bodrum'a demir attı... Türk ezgileriyle karşılandılar