Özbek vatandaşları sandığa gitti

Özbek vatandaşları sandığa gitti

Özbek vatandaşları sandığa gitti

Özbekistan’da 30 Nisan tarihinde yapılacak Anayasa Referandumu nedeniyle Bursa ve çevresindeki iller ile ilçelerde yaşayan Özbek Vatandaşları Bursa’da sandık başına gitti.

BURSA (İGFA) - Özbekistan’ın Bursa Fahri Konsolosluğu’nda kurulan sandık başında bir araya gelen Özbek vatandaşları Anayasa değişikliği için oy kullandılar.

İnsan, kadın ve çocuk hakları başta olmak üzere Özbekistan Anayasası’nda pek çok değişiklikleri içeren düzenlemelerle ilgili açıklamalarda buluna Özbekistan’ın Bursa F. Konsolosu Ali Baklan, “Ankara, İstanbul ve Antalya’nın yanı sıra Bursa ile çevresindeki il ve ilçelerde yaşayan Özbek vatandaşları da Fahri Konsolosluk ofisimizde oy kullandılar. Yeni hak ve özgürlükler konusunda sürekli iyileşmelerin gözlendiği Özbekistan, geleceğe yönelik gelişmesi ve Orta Asya’nın parlayan yıldızı olma özelliğini her geçen gün daha da artırıyor. Yeni Özbekistan Anayasası’nı güncelliyor. Referandum sonuçlarının Özbekistan’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Özbekistan’ın yeni Anayasası nedeniyle yapılan referandum kapsamında Bursa’daki oy kullanma işlemlerini Özbekistan devlet televizyonu da takip etti.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: özbek vatandaşları sandığa gitti

İstanbul Bakırköy’de engelsiz yaşam için yeni adım

İstanbul’da zehir tacirlerine darbe: 6 ilçede 11 tutuklama

Malatya Büyükşehir’den Uzunhasan’a güvenli ve modern yol

Maltepe'nin yeni binalarına estetik dokunuş

Yeşilay TEKNOFEST'te gençlerle buluşacak

Kaleseramik Vakfı Üstün Başarı Bursu başvuruları için son gün 10 Ekim

Konut satışlarında sürpriz veri yok! Satışlarda İstanbul yine birinci

Sadri Alışık Ödülleri’nde “Büyük Plan”a bir ödül daha

Eylem Erdem Uğurlu'ya 'Umut Olan Sanatçı' ödülü

1084 hâkim ve savcının görev yeri değişti!

74 ilde zehir tacirlerine darbe! 1.811 gözaltı

Düzce'de 800 bin liralık kokain ele geçirildi

Gebze’de babaya tokat atan şüpheli İstanbul’da yakalandı!

İstanbul Maltepe sonbaharı piknikle karşıladı

60 STK temsilcisi toplumsal cinsiyet eşitliği için eğitim aldı