Özel gündemle son kez toplanacaklar

Özel gündemle son kez toplanacaklar

Özel gündemle son kez toplanacaklar

TBMM’de, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' dolayısıyla gerçekleştirilecek özel oturum gerçekleştirecek. Yeni dönemde aday listelerinde yer almayan 328 milletvekili, son kez yarın (23 Nisan Pazar) saat 14.00'te gerçekleşecek Genel Kurul'a katılacak.

ANKARA (İGFA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 103. açılış yılı dolayısıyla Meclis Genel Kurulu yarın özel gündemle toplanacak.

TBMM'nin açılışının 103. yılı kutlama programı kapsamında, 23 Nisan Pazar günü saat 09.00'da TBMM'de Atatürk Anıtı'nda tören düzenlenecek. TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un anıta çelenk bırakacağı törende saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı okunacak.

TBMM Başkanı Şentop başkanlığındaki heyet, daha sonra 09.15'te Anıtkabir'i ziyaret edecek. Meclis Başkanı Şentop'un mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Şentop, Misakımillî Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak. Buradaki programın ardından Şentop ve beraberindeki heyet Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde anma törenine katılacak.

TBMM Genel Kurulunda, "Milletin Çocukları Meclisin Çocukları Projesi" kapsamında, 23 Nisan Pazar günü saat 12.00'de "Çocuk Özel Oturumu" düzenlenecek. Oturuma, depremzede çocukların da yer alacağı 134 çocuk katılacak.

ÖZEL GÜNDEMLE 328 MİLLETVEKİLİ SON KEZ GENEL KURULA KATILACAK

Meclis Genel kurulu da aynı gün saat 14.00'te özel gündemle toplanacak. Partilerin 14 Mayıs milletvekili genel seçimleri için aday göstermediği 328 milletvekili, son kez Genel Kurul'da yer alacak. AK Parti'deki 3 dönem kuralına takılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop Genel Kurulu son kez yönetmesi ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da milletvekili sıfatıyla Genel Kurul'a son kez katılarak konuşma yapması bekleniyor.

Öte yandan TBMM Halkla İlişkiler Konferans Salonu'nda, saat 10.00 ile 16.00 arasında "Galaktik Tayfa" isimli çocuk filmi gösterilecek.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: özel gündemle son kez toplanacaklar

Bursa Gastronomi Festivali nefes kesecek! Başkan Bozbey’den heyecanlandıran açıklama

Aylık 'hava yolcusu' İstanbul'un nüfusunu solladı!

CHP Bursa İl Kadın Kolları'ndan kadın cinayetlerine tepki

Karadeniz'e atık su akışı Riva'dan engellenecek

İstanbul'da alt ve üst yapı yatırımlarına devam

TETSİAD Başkan Adayı Murat Şahinler Kimdir?

İstanbul Bakırköy'de temizlik seferberliğine devam

Yeşilay'dan çarpıcı rapor... Bağımlılıkların Türkiye’ye yıllık maliyeti 78 milyar dolar!

Samsun'a 101 yıl sonra İstiklal Madalyası!

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Mayıs 2025’te yüzde 4 arttı

Flat6Labs büyüyor... F6 Group, yeni risk sermayesi kolu F6 Ventures'ı hayata geçiriyor

'HGS bakiyeniz yetersiz' tuzağına dikkat!

İstanbul'da 58 ağaç devrildi, 6 araç hasar gördü... Dikkat! Bu gecede etkili olacak

İstanbul Maltepe'de Cemal Süreya Parkı sil baştan yenilendi

İki efsane isme 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'