Pandemide çocukların göz sağlığı bozuldu

Pandemide çocukların göz sağlığı bozuldu

Pandemide çocukların göz sağlığı bozuldu

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Şahbaz, pandemi sürecinin göz sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

İSTANBUL (İGFA)- Covid pandemisi ile birlikte yetişen yeni bir neslin C (Covid) kuşağı olarak adlandırılabileceğini kaydeden Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Şahbaz, “C kuşağının yaşam tarzı pandemi nedeni ile de önemli ölçüde değişti. Koronavirüs pandemisi ile başa çıkabilmek için birçok düzenleme yapılması gerekti. Birçok çocuk için eğitim stilleri yüz yüze öğrenimden sanal sınıflara geçiş yaptı. Covid-19 karantinaları, evde kalma, ev işyeri uygulamaları ve dönen küresel, eyalet ve ülke çapındaki kısıtlamalar, evden uzaktan eğitim ve öğrenme çocukların göz sağlığını da önemli ölçüde etkiledi.” dedi.

Pandemiden bu yana çocukların evde bilgisayar ve telefon ekranlarının önünde daha fazla zaman geçirdiklerine dikkat çeken Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Şahbaz, “Bu durum çocuklar arasında zaten yaygın olan miyopluk oranlarını, tüm dünyada giderek artırdı.” uyarısında bulundu.

 


Haber Kaynak : İGFA

Günümüzde arkadaşlıklar çıkar üzerinden kuruluyor!

Türkiye Bankalar Birliği Lojistik Sektörü Raporu yayımladı

25.Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali start aldı

"İznik: Tarihin Ev Sahibi Sergileri” ziyarete açılıyor

Günümüzde arkadaşlıklar çıkar üzerinden kuruluyor

Bisiklet tutkunları, pedallarını TEGV’li çocuklara umut olmak için çevirdi

Yavru karaca korumaya alındı

Akaryakıta İran-İsrail savaşı zammı

Başkan Karalar'dan su israfı çağrısı

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Hataylı sörfçülere Türkiye Şampiyonası'nda 6 madalya

n11, DMSF Holding’e devredildi

Gazetecilerin ücretleri artık banka aracılığıyla ödenecek

İkinci el araç fiyatları Mayıs'ta 5 arttı... Piyasa yaz aylarında hareketlenecek

Elektrik arızalarında selektivite hayat kurtarır.... Eaton'dan dört öneri