Piyasa denetimlerinde Ticaret'ten 12,6 milyon lira ceza

Piyasa denetimlerinde Ticaret

Piyasa denetimlerinde Ticaret'ten 12,6 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı tarafından riskli ürünlerin tespit edilerek, tüketicilerimizin sağlık ve güvenliğinin korunması amacıyla; tekstil, ayakkabı, mobilya, kırtasiye, çocuk bakım ürünleri, oyuncak ve deterjan gibi tüketici ürünlerine yönelik piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri gerçekleştirildi.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı'nın denetimlerinde özellikle hassas tüketiciler olarak değerlendirilen bebek ve çocuklara yönelik ürünlere odaklanıldı.

Analizler doğrultusunda denetim planları hazırlanarak risk ihtimali yüksek olan ürünler denetimlere tabi tutulurken, ğrünler; kimyasal, fiziksel ve mekanik risklerin yanı sıra tüketicilerin bilgilendirilmesi amacıyla etiketlerde yer alması gereken zorunlu bilgiler açısından da denetlendi.

Bu kapsamda 2024 yılının ilk altı ayında bin 912 firmada, 3 bin 370 parti ürün denetlenirken, mevzuata uygun olmadığı tespit edilen ürünlerin piyasaya arzının yasaklanması, piyasadan toplatılması, risk hakkında duyuru yapılması gibi tedbirlere ek olarak bu ürünleri piyasaya arz edenlere 12 milyon 695 bin 594 TL idari para cezası uygulandı.

Bakanlık ayrıca piyasaya uygunsuz ürünlerin arz edilmesine engel olmak amacıyla gerekli tüm tedbirler alınmakta ve denetimleri “güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans” ilkesi çerçevesinde yoğun bir şekilde sürdüreceğini kaydetti.


Haber Kaynak : İGFA

İstanbul'da sivrisinekle mücadelede önlemler arttı

İstanbul Sarıyer'de normale dönüş!

Sibel Can'la 'Bize Has' bir gece

İzmir'de afet toplanma alanlarına mercek!

Yeşilay'dan bağımlılıklarla mücadelede küresel liderlik

İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi

Ampute maçında gol düellosu

Büyükakın: Sanat ve doğa Kocaeli’nde buluşuyor

Tırnak sanatına yeni bir soluk

Bakırköy’de su baskını sorunları bir bir çözülüyor

İHS Teknoloji’den yeni nesil siber güvenlik çözümü

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı