PTT'den yeni hızlı sistem... Projenin ilk ayağı Bursa'dan başladı

PTT

PTT'den yeni hızlı sistem... Projenin ilk ayağı Bursa'dan başladı

PTT, "Aynı Gün Teslim" ve "Yerinde Dağıtım" projeleriyle gönderileri daha hızlı ulaştıracak. 'Aynı Gün Teslim' projesinin ilk ayağı Bursa'da başladı. Ankara, İstanbul ve İzmir sırada. Yerinde Dağıtım'la ilgili ilk uygulama ise Şanlıurfa'dan başlayacak.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT'nin müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla hayata geçirdikleri yeni projeler hakkında bilgi verdi.

PTT'nin 12 bin 275 araçlı filosu, 3 bin 594 iş yeri ve 38 bin 900 personeliyle Türkiye'nin dört bir yanında hizmet verdiğini hatırlatan Bakan Uraloğlu, söz konusu projeler ile hizmet kalitesini en üst düzeye taşıyacaklarını kaydetti.

AYNI GÜN TESLİM PROJESİ İLK OLARAK BURSA’'DA BAŞLADI

Bakan Uraloğlu, 13 Ocak 2025 tarihinde hayata geçirilen Aynı Gün Teslim projesi kapsamında, e-ticaret gönderilerinin yoğun olduğu büyük şehirlerde aynı il varışlı gönderilerin aynı gün teslim edilmesi sağlanacağını ifade etti. Bakan Uraloğlu, “Bursa’'da pilot olarak başlatılan Aynı Gün Teslim Projesi kapsamında, yaklaşık 4 bin gönderiyi kabul edildiği gün alıcısına ulaştırdıklarını söyledi.

Projenin ikinci fazında Ankara’'da uygulamanın devreye alınacağını belirten Bakan Uraloğlu, pilot uygulamanın ardından İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde de hizmetin sunulacağını ifade etti.

PTT'nin kargo süreçlerini daha hızlı ve hatasız yönetmek amacıyla hayata geçirdiği Kargo Ayrım Sistemi (KAS) hakkında da bilgi veren Bakan Uraloğlu, saatte en az 10 bin gönderi işleme kapasitesine sahip KAS cihazları ile gönderilerin ayrım süresini kısaltarak, sevk hatalarının minimize edildiğini söyledi. Mevcutta kullanılan KAS cihazlarının İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, Adana ve Bursa başmüdürlüklerinde kurulu olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, "“Bu cihazlar sayesinde İstanbul Anadolu'da 21,6 milyon, İstanbul Avrupa'da 21 milyon, Adana'da 16,7 milyon ve Bursa’da 6,9 milyon gönderiyi hızla işledik. Yakın zamanda Ankara, Sakarya ve İzmir’de de KAS cihazlarının kurulmasını planlıyoruz." dedi.

YERİNDE DAĞITIMDA İLK UYGULAMA ŞANLIURFA'DA OLACAK

Yerinde dağıtım modelinin de hayata geçmesi ile kargo hizmetlerinin daha hızlı gerçekleştirileceğini ifade eden Bakan Uraloğlu, bu model ile kabul ilinden farklı bir ile sevk edilen gönderilerin, varış iline ulaştığı gün teslim edilmesinin amaçlandığını belirtti. “Yerinde Dağıtım uygulamasını da ilk olarak Şanlıurfa PTT Başmüdürlüğü'nde devreye alacaklarını belirten Bakan Uraloğlu, "Teknik ve operasyonel çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şanlıurfa'daki uygulamanın ardından büyük şehirlerde de aynı sistemi hayata geçirmeyi planlıyoruz." dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Beylerbeyi Profiterol, Dubai’de üretime başladı

“Yetenek Sirkiniz” şovu nefesleri kesti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Sivas'ta Ziyaretler Gerçekleştirdi

Karaköprü'de Emekliler Yaşam Merkezi 760 Üyeye Ulaştı

Karaköprü'de Minikler ve Yıldızlar Taekwondo Turnuvası Düzenlendi

Cumhuriyet'in Kuruluşunda Basının Rolü İzmit'te Tarihsel Perspektifle Ele Alındı

KTÜ Akademisyeni ve Eğitim Yöneticisi, Yomra Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Bitki Doktoru İstanbullularla buluşuyor

İzmit'te Kar Mücadelesi Gece Gündüz Devam Ediyor

İzmit Belediyesi Karla Mücadele Çalışmalarını Sürdürüyor, Malta Mahallesi'nde Vatandaşa Yardım Etti

Manavgat Belediye Başkan Vekili Çiçek, LGS'de Derece Yapan Öğrencileri Kabul Ediyor

Kanada'dan tarihi adım

Çorlu Belediyesi Sivil Savunma Planı Bakanlık Onayıyla Yürürlüğe Girdi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'ten 16 Ocak Basın Onur Günü Mesajı

Avrupa Herkes İçin Spor Birliği’nin Yeni Başkanı Doç. Dr. İrfan Kurudirek oldu