Rauf Denktaş İstanbul Beylikdüzü'nde anıldı

Rauf Denktaş İstanbul Beylikdüzü

Rauf Denktaş İstanbul Beylikdüzü'nde anıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ölümünün 13. yıl dönümünde Beylikdüzü’nde düzenlenen programla anıldı.

İSTANBUL (İGFA) -  KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ölümünün 13’üncü yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Beylikdüzü’nde düzenlenen anma programına Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şubesi, Kıbrıs Platformu ve Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu da katkı sağladı.

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa; eski İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi,Kıbrıs Platformu Başkanı Hasan Taş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Avcılar Şube Başkanı Nurettin Ağaoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın eşi Zehra Çalık, Türk Sinemasının unutulmaz isimlerindenTürkan Şorayve Ediz Hun ile ünlü oyuncu Tamer Levent, gazeteci-yazar Nur Batur, STK temsilcileri ve Kıbrıs gazileri katıldı.

Kıbrıs Platformu Başkanı Hasan Taş, “Anılarla Denktaş ve Kıbrıs” başlıklı sunumunda, Rauf Denktaş’ın liderlik ruhunu ve Kıbrıs davasındaki mücadele azmini vurguladı.

Taş, Beylikdüzü’nün Denktaş ile özdeşleştiğini belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde burada Denktaş’ın adını yaşattı ve onun adına bir anıt yaptı. Bu yüzden her yıl Beylikdüzü’nde anma programı düzenliyoruz” dedi.

Türkan Şoray ve Ediz Hun, Denktaş ile olan anıları izleyicilerle paylaştı.

Ediz Hun, “Sevgili Türkan Şoray ile birlikte 50 yıl önce Kıbrıs’a gittik. Rauf Bey mükemmel bir insandı, esprili ve anlatımıyla unutulmaz hikâyelere sahipti. Büyük insanı saygı ve minnetle anıyoruz” dedi. Türkan Şoray ise “Denktaş, Kıbrıs davasına ömrünü adamış çok değerli bir devlet adamıydı. Onunla dostluğumuz unutulmazdı, kendisini rahmetle anıyorum” diye konuştu. Gazeteci-yazar Nur Batur, Denktaş’ın bilinmeyen yönlerini ve hayatındaki derin izleri anlatırken, ünlü oyuncu Tamer Levent de Rauf Denktaş’la olan anılarını izleyicilerle paylaştı.Anlamlı gecenin sonunda, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın eşi Zehra Çalık, katılımcılaraplaket ve çiçek takdim etti.


Haber Kaynak : İGFA

Cumhuriyetin 102. Yılı Hamamözü'nde Coşkuyla Kutlandı

Şehit Burak Aydoğan Caddesi Tramvay Çalışmaları Sonrası Trafiğe Açıldı

Çanakkale'de Kasım Ayında Kültür Sanat Etkinlikleri Başlıyor

Şanlıurfa'da 3. İyi Pamuk Tarla Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

Patnos'ta Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor

Antalya'da otogarda usulsüz hayvan ve balık taşımacılığına operasyon

Altın Portakal'da Şerif Gören anıldı, sinema sektörü masaya yatırıldı

ÇOMÜ'de Öğrencilere Sıcak Çorba İkramı Başlıyor

Patnos'ta 300 Metrelik Havuz Projesi Hayata Geçiyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Yılmaz, Emniyet Müdürlerini Ziyaret Etti

Kentlerin geleceği masaya yatırılıyor

Kâğıthane'de Can Dostlar Ofisi Sokak Hayvanları İçin Hizmete Hazırlanıyor

Hamamözü'ne 94 TOKİ Konutu Yapılıyor

İklim krizi kentlerin geleceğini tehdit ediyor

Haliliye'de Park Yenileme Çalışmaları İlçeyi Güzelleştiriyor