RTÜK'ten Disney + hakkında 'Atatürk' incelemesi!

RTÜK

RTÜK'ten Disney + hakkında 'Atatürk' incelemesi!

Dijital yayın platformu Disney Plus'ın yerli içerik olan 'Atatürk' dizisini yayınlamayacağı iddiaları ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yayıncı platform hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Disney Plus'ın Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nin çağrısı üzerine "Atatürk" dizisini yayınlamayacağı haberlerinin ardından inceleme başlattıklarını açıkladı.

Şahin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Disney +” isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan “Atatürk” dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır. Kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/ebekirsahin/status/1686479877053014016

Hatırlanacağı gibi Amerika Ulusal Ermeni Komitesi (ANCA), sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Disney Plus Türkiye’nin ‘Atatürk’ dizisinin iptal edilmesini istemişti. Paylaşımda, “Disney Plus’a, elinde milyonlarca Yunan, Ermeni, Süryani, Keldani, Süryani, Arami, Maronit ve diğer Hıristiyan şehitlerin kanıyla bir Türk diktatörü ve soykırım katili olan Mustafa Kemal Atatürk’ü yücelten dizisini iptal etmesi çağrısında bulunuyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

Bunun üzerine siyasi partilerin sözcüleri "Amerika merkezli bir dizi/film platformunun Ermeni lobisinin baskısına boyun eğerek 'Atatürk' dizisini yayınlamadan yayından kaldırması utanç verici" olduğunu belirtirek, tepki göstermişti.


Haber Kaynak : İGFA

Yeşilay'dan bağımlılıklarla mücadelede küresel liderlik

İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi

Ampute maçında gol düellosu

Büyükakın: Sanat ve doğa Kocaeli’nde buluşuyor

Tırnak sanatına yeni bir soluk

Bakırköy’de su baskını sorunları bir bir çözülüyor

İHS Teknoloji’den yeni nesil siber güvenlik çözümü

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!