RTÜK'ten Tele 1'e idari para ve program durdurma cezası

RTÜK

RTÜK'ten Tele 1'e idari para ve program durdurma cezası

RTÜK, Sedef Kabaş’ın sözleri dolayısıyla Tele 1'e idari para cezası ve program durdurma cezası verdi.

ANKARA (İGFA) - Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Sedef Kabaş’ın sözleriyle “toplumu kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” iddiasıyla Tele 1’e yüzde 5 idari para, 5 kez de program durdurma cezası verdi. Uğur Dündar’ın ifadeleri nedeniyle de yüzde 3 idari para cezasına oy çokluğuyla hükmedildi.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, kurul toplantısının ardından yaptığı açıklamada, RTÜK kararı uyarınca Demokrasi Arenası programı 5 kez yayınlanamayacağı, aynı dönemde Uğur Dündar'ın da ne TELE1’de, ne de başkaca bir kanalda program yapamayacağını bildirdi.

TELE1 bu yıl içinde yasanın 8/1/b bendinden bir ceza daha alırsa bu kez kanalın yayını 10 gün boyunca durdurulacak; RTÜK’ün belirlediği yayınları yapacak. Kanal 3. Kez aynı maddeden ceza alırsa lisansı iptal edilecek. Yani fişi çekilecek ve kanalın ekranı tamamen karartılacak!


Haber Kaynak : İGFA

Konya'nın Çeltik İlçesine 102 Milyon Liralık Kapalı Pazar Yeri Açıldı

Konuklu Mahallesi Şehir Yolu 30 Metre Genişliğe Ulaştı

Büyükşehir Akademi'de güz dönemi kayıtları tamamlandı

Kayseri'de 25 Milyon TL'lik Altyapı Çalışmaları Başladı

Sakarya'da Kasım Ayı Kültür Sanat Takvimi Açıklandı

Dulkadiroğlu'nda Hacı Osman Uğur Camii Hizmete Açıldı

Adalet Bakanı Tunç, Deprem Bölgesindeki Hukuki Süreçleri Değerlendirdi

Kahramanmaraş'ta 18 Ayda 8 Milyar TL'lik Yatırım Gerçekleştirildi

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Mustafakemalpaşa Mahallesi'ndeki Çalışmaları Yerinde İnceledi

Eskişehir'de Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı İnşaatı Hızla İlerliyor

Kayseri'de 29 Ekim Katlı Kavşağı hizmete açıldı

Konya ve Şiyan Belediye Başkanları Kardeş Şehir İlişkilerini Görüştü

Cumhuriyetin 102. Yılı Hamamözü'nde Coşkuyla Kutlandı

Şehit Burak Aydoğan Caddesi Tramvay Çalışmaları Sonrası Trafiğe Açıldı

Çanakkale'de Kasım Ayında Kültür Sanat Etkinlikleri Başlıyor