Sabancı Vakfı burs desteğini sürdürüyor

Sabancı Vakfı burs desteğini sürdürüyor

Sabancı Vakfı burs desteğini sürdürüyor

Sabancı Vakfı, 49 yıldır başarılı üniversite öğrencilerine sağladığı burs desteğini arttırarak sürdürüyor.

İSTANBUL (İGFA) -  Eğitim alanında koşulsuz destek veren Sabancı Vakfı, 2023-2024 eğitim yılında da üniversite öğrencilerine burs sağlamaya devam edecek.

49 yıldır karşılıksız burslarıyla üniversite öğrencilerinin yanında olan Sabancı Vakfı, bu yıl depremzede engelli lisans öğrencilerini de kapsayacak şekilde farklı kategorilerde 10 ay süresince burs verecek.

Başarıların teşvik edilmesi hedefiyle, her yıl yaklaşık bin 500 öğrenciye burs sağlayan Sabancı Vakfı, geleneğini sürdürmeye devam ediyor. Vakıf, 49 yıldır başarılı üniversite öğrencilerinin eğitimini, üniversiteye girişten mezuniyete kadarki süre boyunca karşılıksız burslarla destekliyor.

Geçtiğimiz yıl itibarıyla süresi 10 aya çıkarılan Sabancı Vakfı Bursları, 10 aylık nakit ödemeyi kapsıyor. 2023-2024 yılı burs tutarları ve başvuru koşulları Eylül ayında açıklanacak olan burslarda geri ödeme yükümlülüğü bulunmuyor. Aynı zamanda mezun bursiyerler, burs almaya devam eden öğrencilere deneyim ve bilgi aktarımı için mentorluk yapabiliyor.

Bu yıl, depremzede engelli lisans öğrencilerini de kapsayacak şekilde genişleyen Sabancı Vakfı Bursları, her geçen yıl daha fazla ihtiyaç sahibi öğrenciye ulaşıyor.

Sabancı Vakfı’nın bu yıl burs kontenjanı tahsis ettiği üniversiteler; Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul, İstanbul-Cerrahpaşa, İstanbul Teknik, Marmara, Orta Doğu Teknik, Yıldız Teknik Üniversitesi. Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin burs başvuruları için üniversitelerin burslarla ilgili bölümlerini ve sabancivakfi.org adresini takip etmeleri gerekiyor.


Haber Kaynak : İGFA

Erkan Açıngül'den şiir ve müzik harmanı

Bayram boyunca 22 milyon fal yorumlandı

Boğaz geçiş ücretlerine ayar!

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' etkinliğine İstanbul’dan açılış

Aile Hekimleri İstanbul'da eylemde... Eziyet Yönetmeliği geri çekilsin!

Bel sağlığını korumak için bunlara dikkat!

İstanbul Beylikdüzü’nde babalar günü’ne özel etkinlikler

Bakırköy Kent Lokantası’nda Zeyrek için hayır yemeği

TEMA: Toprağı iyileştirmek, geleceği korumaktır

18 ilde 38 DEAŞ'lı yakalandı!

Kiraz Festivali Gülben Ergen’le final yaptı

Ziynet Sali’den 25. yıl sürprizi: “Bir Garip Olur İçim” yayında!

HPV virüsüne karşı doğru bilinen yanlışlar

Cazın yıldızları Boğaz’da parladı

Sakaryalı sporcularından peş peşe başarılar