Şahinbey Belediyesi'nin bu yıl 8'incisini düzenlediği "Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması" kapsamında öğrenciler, kutsal topraklara gitme hayaliyle sınava girdi. Yarışmaya katılan öğrenciler, bilgilerini test etmek ve umre ödülünü kazanmak için ter döktü.
Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü iş birliğiyle düzenlenen proje kapsamında, öğrenciler kendilerine dağıtılan kitaplardan sınava tabi tutuldu. Düzenlenen sınavda her okulun birincisi, ikincisi ve üçüncüsü umreye gitmeye hak kazanacak.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yarışmanın hem manevi hem de kültürel anlamda önemli bir etkinlik olduğuna dikkat çekti. Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi ve Valiliğimizin himayelerinde; İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliğiyle her yıl geleneksel hale getirdiğimiz yarışmanın bu yıl 8'incisini gerçekleştiriyoruz. Temel amacımız, gençlerimizin kitap okuma alışkanlığını kalıcı hale getirmektir" dedi.
Şahinbey Belediyesi olarak bugüne kadar 16 milyonun üzerinde kitap dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Tahmazoğlu, gençler için kütüphaneler inşa ettiklerini, mahallelerde kıraathaneler ve okuma salonları oluşturarak okumayı teşvik etmeye devam ettiklerini ifade etti.
Umre ödüllü bir yarışma olması sebebiyle bu yıl, Hz. Muhammed'in hayatını konu alan bir kitabı tüm lise öğrencilerine dağıttıklarını kaydeden Tahmazoğlu, "Sınavını gerçekleştirdiğimiz yarışma kapsamında; her okuldan, okul mevcuduna göre 2 ya da 3 öğrenci olmak üzere toplam 175 öğrencimiz, öğretmenleriyle birlikte sömestr tatilinde umre ziyareti yapma imkânı elde edecek. Bu sınavın kaybedeni yok; herkes kazanıyor" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı da, "Öğrencilerimiz bu şekilde hem kitap okumuş olacaklar hem Peygamberimizin hayatını örnek almış olacaklar hem de umreye gitmiş olacaklar. Kıymetli başkanımıza maarif ailemiz adına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Sınava giren öğrenciler ise Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na eğitime vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederek, sınav sonuçlarını heyecanla beklediklerini belirttiler.