Sakarya Büyükşehir ve SASKİ'nin 2026 bütçesi 22,7 milyar TL olarak onaylandı

Sakarya Büyükşehir ve SASKİ

Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclisi'nde 2026 yılı bütçesi 22 milyar 738 milyon 679 bin TL olarak belirlendi. Bütçe tasarıları Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçerek oy çokluğuyla kabul edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclisi'nin ikinci birleşiminde, Büyükşehir ve SASKİ'nin 2026 yılı bütçesi 22 milyar 738 milyon 679 bin TL olarak belirlendi. Belediye, yeni yılda hizmet ve yatırımlarla kente katkı sağlamayı planlıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşimi ve SASKİ Genel Kurulu'nun 2. oturumu, merkez meclis binasında gerçekleştirildi.

Bütçe Detayları

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun başkanlık ettiği mecliste, Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (SASKİ) 2026 bütçesi oylamaya sunuldu.

Komisyon Onayı

Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen 2026 Mali Yılı Bütçe Tasarıları incelenerek oy çokluğuyla kabul edildi. Büyükşehir'in 2026 bütçesi 15 milyar 988 milyon 679 bin TL, SASKİ'nin bütçesi ise 6 milyar 750 milyon TL olarak belirlendi.

Hizmet ve Yatırım Planları

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yeni yılda hizmet ve yatırımlarla kentin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Gündem Maddeleri

Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen 74, 75, 76, 77 ve 78. maddeler tek tek okunarak komisyonlardan geldiği şekilde oy çokluğuyla kabul edildi. SASKİ Genel Kurulu'nda ise Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan gelen 4 madde oy çokluğuyla onaylandı.


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Demre'de Atatürk 87. Ölüm Yıldönümünde Anıldı

Şehit Hava Pilot Binbaşı Nihat İlgen Kayseri'de Toprağa Verildi

Van Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Lösemili Çocuklara Moral Etkinliği Düzenledi

Nevşehir Jandarması Kapadokya'da Güvenlik ve Koruma Çalışmalarını Sürdürüyor

Kayseri'de Yeşil Mahalle Sosyal Tesisleri'nde Yenileme Çalışması

Ampute Futbol Türkiye Kupası'nı Başkent Takımı Kazandı

DESKİ Genel Kurulu Kasım Ayı Toplantısı Duyuruldu

Şehit Hava Uçak Bakım Astsb. Kd. Bçvş. Nuri Özcan'ın Naaşı Zonguldak'ta Karşılandı

Merkezefendi'de 2025-2026 Eğitim Desteği Sonuçları Açıklandı

Büyükşehir Basketbol, Beylikdüzü'nü 89-60 mağlup ederek namağlup liderliğini sürdürdü

Japon ve Türk Bilim İnsanları Denizli'de Deprem İş Birliği İçin Buluştu

Bursa'da Dünya Diyabet Günü'nde Farkındalık Yürüyüşü Düzenlendi

Sakarya Büyükşehir ve SASKİ'nin 2026 bütçesi 22,7 milyar TL olarak onaylandı

Nevşehir'de Dev Ekrandan A Milli Takım Maçları İzleniyor

Kestel Sigorta Caddesi Alt ve Üstyapı Yenilenerek Hizmete Açıldı