Sakarya'da 1 Milyar Liralık Altyapı Yatırımı Onaylandı

Sakarya

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, su kayıplarını azaltmak ve kesintisiz hizmet için 1 milyar liralık altyapı yatırımını onayladı. Yatırım kapsamında yeni hatlar, depolar ve laboratuvar cihazları devreye alınacak.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, altyapıya kazandırılacak 1 milyar liralık yatırımın detaylarını açıkladı. Alemdar, "Şehircilik vizyonumuza yakışır şekilde inşa ettiğimiz güçlü altyapı yatırımları, bu şehrin yarınlarına bırakacağımız en kıymetli emanetlerden biri olacak. Bu kapsamda Sapanca Gölü’nün geleceğini korumak, evlatlarımızın su refahını bugünden sağlamak önceliğimiz" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehrin altyapısına kazandırılacak 1 milyar liralık yatırım, Sakarya Büyükşehir Belediyesi meclisinde onaylandı.

Su Kayıplarını Azaltacak Güçlü Hatlar
Yatırım kapsamında şehrin muhtelif noktalarına kazandırılacak güçlü altyapı ağı ile su kayıp oranının minimum seviyelere gerileyeceği belirtildi. Kesintisiz hizmet anlayışından ödün verilmemesi için yeni içme suyu depoları da inşa edilecek.

Hizmet Kalitesi ve Laboratuvar Yatırımı
Yeni iş makinesi alımıyla hizmet ağı genişletilirken, gerekli ekipman temini ile vatandaşların taleplerine anında karşılık verileceği ifade edildi. Şehir suyunun kalitesini korumak için yeni laboratuvar cihazları, Marmara Bölgesi’nin en kapsamlı laboratuvar hizmet binası ile buluşacak.

51 Kilometrelik Hatta Müdahale
Sakarya tarihinin en kapsamlı altyapı yatırımlarından birini şehirle buluşturacaklarını ifade eden Başkan Alemdar, "Adapazarı, Serdivan, Erenler ve Arifiye ilçelerimizde tespit ettiğimiz 51 kilometrelik hattı hızla müdahale ederek yenileyecek ve proje kapsamında devreye alacağımız basınç odaları ile yıl içerisinde minimum 15 milyon metreküp su kaybının önüne geçeceğiz" dedi.

Yeni Hatlar ve İçme Suyu Depoları
Alemdar, "Çaybaşıyeniköy Mahallemizin sorunlarına kesin çözüm olacak 300 milyon liralık yatırım kapsamında bölgeye içme suyu ve atık su hattı olmak üzere toplam 17 kilometrelik yeni hat kazandıracağız. Kesintisiz içme suyu vizyonumuz ile şehrimizin muhtelif bölgelerine inşa edeceğimiz yeni içme suyu depoları için de 100 milyon liralık bütçe ayırdık" açıklamasında bulundu.

Araç Envanteri ve Doğaya Duyarlı Proje
Hizmet kalitesinden ödün vermemek için malzeme tedariki, ekipman kalitesi ve iş makinesi alımı süreçlerinde de hassas davrandıklarını belirten Alemdar, "200 milyon liralık bütçe ile su kayıplarını önleyecek yatırımlarımızın malzeme tedarikini sağlayacak, vatandaşlarımıza hizmet edecek araç envanterimizi genişleteceğiz. Aynı zamanda Adapazarı Karapınar Mahallesi’nde başlatacağımız 8 bin metrelik hat ile atık suları şehrimizin doğasına zarar vermeden en temiz haliyle doğaya yeniden deşarj edeceğiz" dedi.


Sakarya,Sakarya Belediyesi

Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Van'da Kur'an-ı Kerim'e Geçiş Töreni Düzenlendi

Yalova Belediyesi'nden Esnaf Odalarına Nezaket Ziyareti

Yalova'da Şehir Girişi Trafiği İçin Yol Genişletme Çalışması Başladı

Prof. Dr. Erol Düren, Bursa’da sempozyum ile anıldı

Bursa Yıldırım'da 'hızlı ve enerjik belediyecilik' modeli... Başkan Oktay Yılmaz 2026 vizyonunu paylaştı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Okuma Salonları 80 Bini Aşkın Üyeye Hizmet Veriyor

Prof. Dr. Melahat Bilge Demirköz, BM Yapay Zeka Paneli’ne üye seçildi

Sakaryalı boksör Ece Asude Ediz, 2028 Olimpiyatları için hazırlanıyor

BDT Müdürü Sezai Yılmaz’a 'Yılın Oyuncu Ödülü'

Prof. Dr. Mehmet Görmez Sakarya'da 'Bilim, İnsan ve Üniversite' Konulu Konferans Verecek

THY'den 500’üncü uçak gururu... 100 bin çalışanın fotoğrafı gökyüzünde

Sakarya'da Toprak Analizi Projesi İçin İlkbahar Dönemi Başvuruları Başlıyor

Ankara'da Muhtarlar ve STK'lar Bağımlılıkla Mücadele Eğitiminde Buluştu

Sakarya'da 1 Milyar Liralık Altyapı Yatırımı Onaylandı

Van'da Seyyar Satıcılara Yönelik Denetim ve Müdahale Gerçekleştirildi