Sakarya'da SAKBİS modernize edildi: Yeni dönem başlıyor

Sakarya

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Bisiklet Sistemini yenileyerek 15 durakta hizmete sundu. Dakikası 50 kuruş olan sistemde bisikletler 'Tazı' uygulamasıyla kiralanacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Bisiklet Sistemini (SAKBİS) modernize ederek yeniden hizmete sundu. Yenilenen sistemde tüm bisikletler daha hızlı kiralanabilecek ve güvenli bir deneyim sunacak. Belediye, yeni kiralama uygulaması "Tazı" ve sistem detaylarını paylaştı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin çevreci ulaşım vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği Sakarya Akıllı Bisiklet Sistemi (SAKBİS) üzerinde gerçekleştirilen kapsamlı yenileme çalışmaları tamamlandı.

Sistem Baştan Sona Yenilendi

SAKBİS'te yapılan modernizasyonla sistem baştan sona yenilenerek bisikletlerin bakım ve kontrolleri tamamlandı. Dakikası 50 kuruş tarifesiyle hizmet verecek yeni sistem, yenilenen teknolojik yapısıyla vatandaşlara daha konforlu ve güvenli bir ulaşım deneyimi sunacak.

15 Durakta 100 Bisiklet

Yeni dönemde SAKBİS, 15 farklı durakta teknolojik yeniliklerle donatılarak hizmet verecek. Sistem; Ofis Sanat Merkezi, Aziz Duran Parkı, Agora AVM, Serdivan AVM, Araştırma Hastanesi, Dr. Nuri Bayar Okulu, Tunatan Kavşağı, Yazlık Kavşağı, Kipa, Ozanlar, Adapazarı Kaymakamlığı, Sezginler Lisesi, Erenler Yunus Emre Meydanı ve Demokrasi Meydanı olmak üzere 15 durakta 100 adet bisikletle hizmet verecek.

Tazı Uygulaması ile Kolay Kiralama

Yenilenen sistemle birlikte SAKBİS bisikletleri, kullanıcı dostu "Tazı" uygulaması ile kolayca kiralanabilecek. Vatandaşlar, App Store veya Google Play Store'dan uygulamayı indirerek üyelik işlemlerini tamamlayabiliyor ve "Cüzdan Kartlarım" bölümüne hesaplarını ekleyerek kiralama sürecine hazır hale geliyor.

Kiralama Süreci Nasıl İşliyor?

Kiralama işlemi için bisikletin koltuğunun alt kısmında bulunan kare kod, Tazı uygulaması ile okutularak kilidi açılıyor. Ardından pedal çevriliyor ve sürüş deneyimi başlıyor. Son adımda, bisikletin fotoğrafı çekilerek uygulamaya yüklenecek ve kiralama işlemi tamamlanacak.


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Ölü Ozanlar Derneği Tiyatro Oyunu Kahramanmaraş'ta Sahnelenecek

Konya'da Tarihi Taş Bina'da Video Mapping Gösterileri Başladı

Sahne Maraş Tiyatro Okulu Yeni Dönem Ön Başvurularını Başlattı

Kaybis 2025 Sezonu Rekorlarla Tamamlandı: Kullanıcılar Dünyanın Çevresini 108 Kez Turladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde Birimler Arası Futbol Turnuvası Başladı

Kahramanmaraş'ta Oğuz Atay'ın Edebiyat Dünyası Konuşulacak

Kahramanmaraş'ta Sosyal Dayanışma İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Mutlu Mahallesi'nde İncelemelerde Bulundu

ASKİ, Çamlıdere Barajı'nda Yüzer Pompa Sistemini Devreye Alıyor

Kayseri'de Kamu Binası Çevresi İçin Kapsamlı Çevre Düzenlemesi Başlatıldı

Samsun'da Gri Su Projesiyle Yıllık 50 Bin Ton Su Tasarrufu Hedefleniyor

İslam Hukuku ve Siyaset Felsefesi Tarihsel Bağlamda Ele Alındı

KMBB Cep Trafik Uygulaması ile Anlık Yol Bilgileri

Mersin Kan Portakalı Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Kaynarca'da asfalt sezonu tamamlandı: 31 kilometre yol yenilendi