Sanatçı kadınların izinde adım adım Beyoğlu

Sanatçı kadınların izinde adım adım Beyoğlu

Sanatçı kadınların izinde adım adım Beyoğlu

Meşher, Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Kadınların Yüzyılı sergisi kapsamında Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender) tarafından 2014 yılından bu yana düzenlenen Cins Adımlar programına ev sahipliği yapacak. İlki 16 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilecek “Cins Adımlar: Sanatçı Kadınların İzinde Beyoğlu” yürüyüşünde yolu Beyoğlu’ndan geçmiş sanatçı kadınların hikâyeleri anlatılacak.

İSTANBUL (İGFA)- İstiklal Caddesi sanat durakları arasında yer alan Meşher, Cins Adımlar programı kapsamında, sanat ve Beyoğlu’nu bir araya getiren özel bir etkinlik serisini hayata geçiriyor. Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender) tarafından 2014 yılında hayata geçirilen Cins Adımlar: Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşleri Programı, Çiğdem Simavi hâmiliğinde ve ÜNLÜ & Co sponsorluğunda Meşher’de devam etmekte olan ve küratörlüğünü Deniz Artun’un üstlendiği Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Kadınların Yüzyılı sergisinde eserleriyle yer almış sanatçı kadınların hikâyelerini on durak boyunca takip edecek.

İlki 16 Mart Çarşamba günü düzenlenecek “Cins Adımlar: Sanatçı Kadınların İzinde Beyoğlu Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşü”, Beyoğlu’nun az bilinen sanatçı kadınlarının hikâyelerini sanatçıların penceresinden dinlemek ve adımlamak isteyen herkese açık!

Kimi az, kimi ise çok tanınan bu sanatçı kadınların yollarının geçtiği, ürettiği ve türlü karşılaşmalar ve deneyimleri sonucu ortaya çıkan biricik hayatlarından izler, Meşher ve SU Gender ekiplerinden oluşan hikâye anlatıcıları tarafından on duraklı bir rota ile takip edilecek. Aliye Berger, Adalet Cimcoz, Füreya - Hakkiye Koral ve Nasip İyem, Yıldız Moran, Iraida Barry, Maryam Şahinyan, Frumet Tektaş, İvi Stangali, Sabiha Bengütaş, Ruzin Gerçin ve Lerzan Bengisu’nun eser ve hikâyeleri Gezi Parkı, Kallavi Sokak, Narmanlı Han, Taksim Cumhuriyet Anıtı gibi duraklar üzerinden katılımcılarla buluşturulacak. 


Haber Kaynak : İGFA

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde karne heyecanı

Gayrimenkul sektörü konut satışlarını değerlendirdi... Konut güvenli liman olmaya devam ediyor

İstanbul'da 21 Haziran'da meydanlar müziğe açılacak

İstanbul, 2026’da ITS Avrupa Kongresi’ne hazırlanıyor

Dilek Sabancı Eğitim Ödülleri sahiplerini buldu

Konut satışları yükselişte... Yabancılara satışlar düştü!

Davul çalmanın incelikleri kitaplaştı

CHP’li Altaca Kayışoğlu’ndan TBMM'de sert eleştiri

Türk futboluna yıldızlar yetiştiren yüce spor’un tesisi yenilendi

Sınav döneminde başarı ve sağlık için beslenme rehberi

İstanbul'da ulaşım hafta sonu ücretsiz!

Yoga Günü’ne özel etkinlik 

ALL ve ALL MAN Haziran sayılarında Simge ve Berkay rüzgârı

Kocaeli'de 'Mehtap Turları' ve 'Büyük Adaya' yolculuk başlıyor

Lüks kruvaziyer ilk kez Bodrum'a demir attı... Türk ezgileriyle karşılandılar