Sandık tutanakları eş zamanlı dijitale çevrilecek

Sandık tutanakları eş zamanlı dijitale çevrilecek

Sandık tutanakları eş zamanlı dijitale çevrilecek

Oy ve Ötesi Derneği, OCR teknolojisi ile tutanak görüntülerini eş zamanlı olarak dijital veriye çevirecek.

İSTANBUL (İGFA) - Oy ve Ötesi Derneği, 26 Nisan Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında 2023 seçimleri kapsamında ıslak imzalı sandık tutanaklarını hızla sayısal veriye dönüştürmek amacıyla ilk kez kullanılacak olan OCR teknolojisini tanıttı.

Gerçekleştirdiği gönüllülük kampanyasına dair son gelişmeleri paylaşan Oy ve Ötesi, aynı zamanda seçim bölgelerine ulaşımı kolaylaştırmayı amaçlayan AskıdaBilet kampanyası hakkında bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Türkiye'de katılımcı demokrasi bilincinin yerleşmesi için faaliyet gösteren ve kurulduğu 2014 yılından bu yana yerel ve genel seçimlerle birlikte toplamda 8 seçimde görev alan  Oy ve Ötesi Derneği, düzenlediği basın toplantısında 14 Mayıs Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerindeki çalışmalarına dair güncel gelişmeleri aktardı.

Oy ve Ötesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ertim Orkun ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hande Turan, bugüne kadar kayıt olan gönüllü sayılarını ve bu doğrultudaki hedeflerini paylaştı.

Toplantıda 2023 seçimleri kapsamında sandıklarda elle yazılacak tutanak sonuçlarının hızla dijital veriye dönüştürülmesi amacıyla ilk kez kullanılacak olan OCR (Optik Karakter Tanıma) teknolojisi de uygulamalı olarak katılımcılara tanıtıldı.


Haber Kaynak : İGFA

Akaryakıta büyük zam yolda!

YKS öncesi kafein uyarısı: Enerji vermez, yorgunluğu bastırır

Erdoğan: Eğitimde dijital altyapı güçleniyor

Kurtulmuş NATO Parlamento Başkanları Zirvesi'nde

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müslümanlar olarak birlik beraberlik zorunluluktur

İstanbul Küçükçekmece sivrisineklere karşı alarmda

İstanbul Büyükşehir'den kene ile mücadele

Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali’ndeki eserler İstanbullularla buluştu

Üç ilde zehir tacirlerine 4 gözaltı!

Bursa'nın riskli yapı stoğu için MÜSİAD'dan "Yarısı Bizden" çağrısı

İstanbul Beylikdüzü'nde yaşam bahçesinde hasat zamanı

Lezzet şöleni Gastro Bakırköy başladı

Kocaeli Çayırova’da karne heyecanı yaşandı

MARUF25, “Tüm Mümkünlerin Kıyısında” temasıyla buluşuyor

MEB'den 'Medeniyet Okumaları' için kapanış yapıldı