GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Şaşılığa 'estetik' tedavi

Şaşılığa

Şaşılığa 'estetik' tedavi

Ünlü isimlere yaptığı göz kapağı estetiği operasyonlarıyla tanınan Op. Dr. Tuncay Sezgin, şaşılığın artık kader olmadığını söyledi. Sezgin, şaşılığın çeşitli yöntemlerle tedavi edilebildiğini hatırlattı.

İSTANBUL (İGFA) -Bugüne dek birbirinden ünlü isimlerin göz kapağı estetiği ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Tuncay Sezgin, bu kez şaşılık ve tedavisi hakkında bilgi verdi.

İki gözün farklı yöne bakması olan şaşılığın çocukların % 5’inde yetişkinlerin ise % 1’inde görüldüğüne dikkat çeken Sezgin, hastalığın tam nedeninin bilinmemekle birlikte genetik olarak geçebildiğini söyledi.

Şaşılığın artık insanın kaderi olmadığını altını çizen Op. Dr. Tuncay Sezgin, bu sorunu yaşayanların mutlaka göz doktoruna başvurmasını önerdi.

Şaşılığın gözlük, göz egzersizleri, prizmatik camlar, göz dışı kaslara botoks enjeksiyonu veya ameliyatla giderilebildiğini belirten Sezgin, tedaviyi belirlerken kaymanın başlangıç yaşı, kaymanın her iki göde mi yoksa tek gözde mi olduğu gibi tanıların önemli olduğunu söyledi.

"BEBEKLERDE MÜDAHELE GECİKMEMELİ"

Doğuştan olan göz kaymalarında ameliyatın gerekliliğine dikkat çeken Sezgin, söz konusu operasyonun bebeklerin 6 ay ve 1 yaş aralığında yapıldığına dikkati çekti.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: şaşılığa 'estetik' tedavi

Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan mücadeleye devam mesajı: Nerede kalmıştık?

LÖSEV’in kahraman çocukları karne sevinci yaşadı

Ümit Özdağ'a hapis cezası ve tahliye kararı!

Tüketici Ürünleri Sektörü'nden son durum raporu: İnovasyonla büyüme çağrısı

Gazi Koşusu’na özel film ve yeni iş birliği tanıtıldı!

Gayrimenkulün finansal yol haritası Ankara’da çizildi

Mobil numara taşımada lider operatör

Bursa’da sağlıkta dijital dönüşüm... Karmaşık gerçeklik eğitimi başladı

İBB ders atölyelerinde başvurular başladı

Dr. Ağca İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını yorumladı: İsrail'in hedefi rejim değil, nükleer program

İYİ Parti Mardin: İslam Devletleri İsrail zulmüne karşı birlik olmalı!

Önce gülümse sonra ‘Şutla’

Sessiz kalp krizine dikkat! Belirtiler grip sanılabilir!

5 ton çöp toplandı, güneş enerjisi kullanımı arttı

Tuğba Özay’dan “Kafes”e etkileyici klip